Буде, наче з салону: як самостійно доглядати за машиною

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Машина слугуватиме довго, якщо за нею ретельно доглядати. Регулярно мити авто потрібно навіть взимку, а для салону необхідно використовувати спеціальну автокосметику.

Приємно керувати чистим транспортним засобом, з охайним салоном і чудовим ароматом всередині. Що передбачає правильний догляд за салоном автомобіля, розповідає drossel.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Буде, наче з салону: як самостійно доглядати за машиною - фото №1
Фото: avtoradosti

Прибирання авто залежить від типу покриттів, догляду за пластиковими елементами та гумові килимки. Не чекайте поки авто буде надто брудним, використовуйте лише якісну автокосметику, не розводьте вогкість та будьте обережні з інструментами для чищення.

Основні етапи прибирання:

  • Тканинна оббивка добре вбирає у себе пил, сторонні запахи і рідини. Регулярно пилососьте та проходьте по тканині вологою ганчіркою з мийним засобом. Те ж саме робіть з підлоговим покриттям.

  • Щоб запобігти пересиханню і трісканню шкіряного салону раз на 2 місяці протирайте салон спеціальною автокосметикою для шкіри, а після очищення потрібно наносити кондиціонер, для зволоження та захисту від сонця.

  • Стелю очищайте лише засобом, який підходить для матеріалу, яким вона обтягнута.

  • Особливо ретельно очищайте панель приладів і інші пластикові елементи, на яких постійно збирається пил, щоб уникнути зносу.

  • Своєчасно змінюйте повітряний фільтр.

  • Скло мийте зовні і всередині.

  • Помістіть запашний блок або використовуйте природні ароматизатори, щоб уникнути неприємних запахів в салоні.

  • Використовуйте протисонцеві шторки або покривайте сидіння, щоб запобігти швидкому вигоранню та перегріву авто.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правильний та регулярний догляд за салоном дозволить підтримувати автомобіль в ідеальній чистоті, але й суттєво заощадити кошти на професійній хімчистці. Щоб у салоні гарно пахло , існує великий вибір ароматизаторів, але простіше зробити їх самостійно.

Головне фото: freepik