Вже час перевзуватися чи ще почекати? Рекомендації по заміні гуми для нашого клімату (ВІДЕО)

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Картинка літніх шин
Фото: ek.ua

Весною час займати чергу на перевзування авто

З першими променями теплого сонечка водії задумуються про зміну зимових шин на літні. Сподіваємося, ви не водили авто взимку на літній гумі, адже за це в Україні передбачений штраф.

Перевзувати авто потрібно для безпечного водіння і збільшення строку служби гуми. Коли найкращий час для запису на СТО для заміни шин, розповідає motointegrator.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли міняти гуму на літню?

Назва "літні шини" не передбачає, що ви будете водити лише 3 місяці, тому не варто чекати до червня. Головний критерій для заміни - погодні умови, які відрізняються від регіону і кожного року. Конкретної дати немає, але виробники автомобільних шин рекомендують проводити заміну не шипованих зимових шин на літні, коли температура на вулиці стабільно тримається вище позначки +7 градусів, а нічна не опускається нижче 0.

Шиповані шини потрібно змінювати трохи раніше, ніж не шиповані, адже рух по сухому асфальту швидше зношує автомобільну гуму. Придбати гуму краще заздалегідь і записатися на хороше СТО, що не стояти потім у черзі годинами.

Чи можна керувати авто на зимових шинах влітку?

  • Зимові шини мають  гірше зчеплення з дорожнім покриттям, тому виникає ризик аварійних ситуацій при різкому гальмуванні або поворотах на швидкості.;

  • збільшення довжини гальмівного шляху;

  • зростає витрата палива;

  • шини швидко зношуються;

  • підвищений час відгуку рульового управління;

  • ризик аквапланування на дорозі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо не пропустити момент та зробити все вчасно, щоб продовжити ресурс самих шин і забезпечити ефективну роботу автомобіля. А на що звернути увагу, щоб не пропустити час зносу шин , ми розповідали раніше.