Підготовка авто до весни: що першочергово треба зробити для своєї "ластівки"

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка прикращає машину квітами
Фото створене за допомогою ШІ, Хочу.ua

Що необхідно зробити у авто перед початком весняно-літнього сезону

Ми ретельно готуємо до весни свій одяг та взуття. А для водіїв важливо потурбуватися про стан готовності до теплої пори свого автомобіля та заміни шин . Адже неодмінно захочеться вирушити у подорож у перші сонячні дні.

Необхідно зробити кілька речей, щоб ваша машина була повністю готова до весняно-літнього сезону. Перелік буде дещо менший, ніж до зими, але ці речі робити вкрай необхідно, розповідає hotline.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

"Перевзутися"

У першу чергу потрібно встановити на авто літні шини, адже на зимових їздити не бажано, щоб не пошкодити їх. Літня гума  забезпечить кращу керованість та стійкість на дорозі, менше зношування протектора та скоротить витрати  пального.  

Помити і відполірувати "ластівку"

Ретельно вимити машину, особливу увагу приділяючи мийці колісних арок, решітки радіатора, численних «закутків» на кузові автомобіля та по краях бамперів, щоб очистити від бруду, який накопичився за зимовий період. 

Полірування необхідне для захисту покриття, адже це додатковий шар воску, який вбереже від подряпин.

Двірники

Зимою на двірники негативно діє сніг і лід, який шкодить м'якій гумі. Тому ви з першим дощем можете помітити, що старі двірники погано очищають лобове скло, тому краще замінити їх на нові.

Думайте про охолодження двигуна до початку спекотного сезону

Перевірте та долийте за необхідності охолоджувальну рідину - антифриз та перевірте пробку бачка антифризу, щоб була чистою, без слідів нальоту.

Замініть повітряний фільтр у салоні 

Особливо звертайте увагу, якщо ви алергік, адже навесні цвіте багато рослин, які можуть викликати алергію. Краще встановити новий салонний вугільний фільтр.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали перелік авто, які найкраще пасуватимуть автоледі. Які параметри чудово підходять для жінок та яку модель обирати.