З'явився новий потужний конкурент для YouTube: одна з популярних платформ тестує завантаження відео на 60 хв

Гаджети та авто
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

В YouTube з'явиться конкурент - фото
Фото: cases.media

TikTok вже тестує годинні відео: що це значить для користувачів та всієї індустрії?

TikTok вирішив кинути виклик звичним форматам, почавши тестувати можливість завантаження на платформу відео тривалістю до 60 хв! Що про це відомо — розповідаємо далі!

Нова функція, як повідомляє techcrunch.com , поки що доступна лише обмеженій кількості користувачів у деяких країнах. Однак вона знаменує з начний відхід від оригінального формату платформи, який обмежувався 15-секундними роликами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Збільшення ліміту часу відкриває двері для нових форматів контенту, даючи можливість творцям публікувати, наприклад, детальні кулінарні майстер-класи, навчальні посібники, захопливі комедійні скетчі, і навіть цілі епізоди телешоу! Це зробить звичний нам TikTok більш схожим на YouTube — давнього його конкурента, який вже давно підтримує довгі відео.

Навіщо TikTok годинні відео?

Окрім того, що це робить платформу більш конкурентоспроможною, розширення ліміту часу на завантаження може допомогти TikTok залучити нову аудиторію. Глядачі, які шукають більш довгоформатний контент, тепер матимуть більше причин заходити саме сюди, а не серфити інтернетом і переглядати те, що їх цікавить, на YouTube.

Окрім того, це також може бути вигідно для телевізійних мереж, які шукають нові способи просування власних шоу та різноманітних програм. Так, замість того, аби розбивати епізоди на короткі частини, вони зможуть публікувати їх цілком на TikTok, охоплюючи набагато більшу аудиторію та “набиваючи” собі нових потенційних глядачів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як TikTok планує запровадити зміни?

Зрозуміло, що не всі користувачі захочуть дивитися довгі відео на платформі, яка славиться своїми короткими та динамічними роликами. Саме тому TikTok вживає заходів, щоб зробити перегляд довгих відео більш комфортним:

  • Горизонтальний режим: Тестується горизонтальний повноекранний режим, щоб покращити перегляд довгих відео на мобільних пристроях.

  • Мініатюри: Додавання мініатюр до відео полегшить глядачам пошук цікавих моментів.

  • Перемотування вперед: Функція перемотування вперед дозволить швидко переходити до потрібних частин довгих відео.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про ТОП-5 українських шоу на YouTube. Якщо ви якраз шукаєте, що б подивитися у вільний час, але фільми або серіали вас не дуже цікавлять, це — саме той варіант!