Смартфони на Android отримають одну з найкорисніших функцій iOS, пов'язану з безпекою

Гаджети та авто
Софія Мельник

Софія Мельник

Журналістка

Загублений телефон лежить у траві, фото
Фото створене ШІ для Хочу.ua

Загублені смартфони більше не становитимуть проблеми!

Якщо ви загубили свій смартфон, найчастіше про нього можна забутися назавжди. І не тільки через те, що хтось міг його знайти і привласнити, а ще й “завдяки” особливостям Android, які не дають віднайти вимкнений смартфон навіть за допомогою спеціальних програм. Однак незабаром все змінитися!

Як повідомляє профільне видання gsminfo, у версії Android 15 з’явиться новий API-інтерфейс Powered Off Finding, який дозволятиме знаходити навіть вимкнені смартфони. Як це працює — розповідаємо далі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так, у бета-версії Android 15 для розробників з’явився API, який може допомогти у пошуку пристроїв, що перебувають у вимкненому стані (наприклад, коли телефон спеціально вимкнули чи увімкнули на ньому режим польоту або ж він попросту розрядився). Тобто операційка продовжує працювати, зберігаючи попередньо розраховані маяки Bluetooth у пам’яті контролера Bluetooth.

Працюватиме ця функція аналогічно з “Локатором” в iOS. Тобто навіть будучи “неактивним”, смартфон продовжить надсилати в мережу Google Find My Device координати свого місця знаходження через найближчі пристрої,

— пояснюють фахівці.

Як зауважують інсайдери з Android Police, її отримають усі смартфони після оновлення до Android 15.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповіли, чому важливо, підключаюсь до Wi-Fi, вимикати мобільний інтернет . Майже всі користувачі нехтують цим правилом — і даремно!