Поспішайте побачити: місця на Землі, які можуть зникнути найближчим часом

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Наша планета наповнена багатьма чудовими місцями, які варто побачити на власні очі. Величні місця, які надихають, заворожують і надають сили. Існують місця на які погано впливають зміни клімату, землетруси та людський фактор .

Люди намагаються захистити такі місця, але вони залишаються під загрозою знищення. Куди саме потрібно поїхати, щоб встигнути насолодитися красою природи і творінням людських рук, розповідає businessvisit.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Велика Китайська стіна

Поспішайте побачити: місця на Землі, які можуть зникнути найближчим часом - фото №1

Це найбільша штучно створена людьми пам'ятка, якій понад 2 тис. років. Зараз вона знаходиться у дуже поганому стані і частина її перетворилася на руїни. Цьому спияє час, вітер, наплив туристів, ерозія і випадки вандалізму.

  1. Мадагаскар

Поспішайте побачити: місця на Землі, які можуть зникнути найближчим часом - фото №2

Колись Мадагаскар був частиною величезного материка і, формально, з’єднував Індію з Африкою. Але близько 100 мільйонів років тому все змінилося, і острів, який є природним скарбом,  з пігмеями мікеа, які населяли його пішов «у вільне плавання». Острів населяють рідкісні тварини, яких немає більше ніде у світі. Але через вирубку лісів і браконьєрство острів переживає важкі часи.

  1. Острів Пасхи, Чилі

Поспішайте побачити: місця на Землі, які можуть зникнути найближчим часом - фото №3

Найвіддаленіший населений острів світу не може справитися з натовпами туристів, які поводяться нецивілізовано і забруднюють все навколо.Найвідоміший і найзагадковіший куточок планети ризикує зазнати краху екологічної системи найближчим часом.

  1. Мертве море

Поспішайте побачити: місця на Землі, які можуть зникнути найближчим часом - фото №4

Найвідоміше солоне море планети за останні 40 років зменшилося на третину. Люди активно використовують води Йордану, тому існує загроза, що через півстоліття його не стане взагалі.

  1. Уплісцихе

Поспішайте побачити: місця на Землі, які можуть зникнути найближчим часом - фото №5

Це печерне грузинське місто - одне з найвідвідуваніших пам'яток. Вважається, що місто було побудоване приблизно 1000 року до н.е. і заселене аж до позаминулого століття. Музей просто неба має загрозу ерозії пісковику. Пам'ятка розташована у сейсмічно активному районі і землетрус може принести значної шкоди.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

На Землі є багато неймовірних пам'яток, які побачити усі не вистачить життя. Люди повинні всіма можливими способами підтримувати їх у належному стані, турбуватися і оберігати для нащадків.