Різдвяний потяг, наче з казки: Укрзалізниця запустила ретро-паротяг на Різдво та Новий рік 2024

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Різдвяний потяг - це святковий паротяг, який курсує за певними маршрутами в Україні на різдвяні свята. Різдвяний потяг - це традиція, яка почалася  в Україні в 2017 році. Мета різдвяного потяга - популяризувати українську культуру, історію та традиції, а також створити атмосферу свята для дітей та дорослих.

Різдвяний потяг прикрашають гірляндами, стрічками, ялинками та іншими атрибутами Різдва. Різдвяний потяг є частиною проєкту “Україна - це ти”, який спрямований на підтримку та розвиток внутрішнього туризму в Україні. Укрзалізниця призначає Різдвяні експреси, які курсуватимуть 23, 24, 30, 31 грудня у Києві та Львові, розповідає shotam .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Різдвяний потяг наче з казки: Укрзалізниця запустила ретро-паротяг на Різдво та Новий рік - фото №1

Пресслужба Укрзалізниці повідомляє, що на пероні перед посадкою у потяг, всіх охочих буде безплатно фотографувати професійний фотограф. У самому експресі дітей очікуватиме святкова розважальна програма, а також подарунки і смаколики.

У Києві різдвяні експреси курсуватимуть  двічі на день: о 10:27 та о 12:40. У Львові можливість покататися буде  тричі на день: о 10:05, о 13:00 та о 15:20.

Якщо під час руху розпочнеться повітряна тривога, поїзди Укрзалізниці продовжать курсувати за розкладом, але дитячі заходи перемістяться з перонів у вагони та укриття, інформує Укрзалізниця.

Для дітей загиблих залізничників, дітей військовослужбовців та інших соціальних категорій буде виділено 30% безплатних місць.

Різдвяний потяг наче з казки: Укрзалізниця запустила ретро-паротяг на Різдво та Новий рік - фото №2

Також Укрзалізниця нагадує, що 23 грудня в Червоній залі Центрального залізничного вокзалу Києва розпочне роботу виставка «Зірка сходить». Експозиція познайомить відвідувачів з історією Різдва: від дідухів та святкових страв різних країн до легендарного «Щедрика» та різдвяних пісень The Beatles. Тут буде представлена унікальна скульптура Святого Миколая з XVIII століття та триметрова робота «Поклоніння королів», створена 1896 року для німецького імператора Вільгельма II.

Також всі охочі завдяки VR-окулярам візьмуть участь у традиційній різдвяній забаві «хургало», погойдаються на гойдалках під сніговою порошею. Метою виставки є важливість пам'ятати, як багато в складні часи важить маленька радість.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Це чудова можливість відчути атмосферу свята і насолодитися цікавим проведенням часу. Раніше ми писали, куди можна піти у Києві на тижні. Зверніть увагу, щоб не пропустити нічого головного.