Дуля з маком, а не селфі: дивні заборони для туристів, які діяли у 2023 році

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

У 2023 році туристична індустрія почала відроджуватися після пандемії. Багато туристів вирішили надолужити згаяне і відпочити на всі 100% . Проте у деяких місцях мандрівникам довелося зіштовхнутися з цікавими заборонами, які трохи вплинули на комфортний відпочинок.

Дивні заборони і нестандартні правила, які іноді доходять до абсурду чекали на туристів у різних куточках світу. Найцікавіші з них, які потрапили на заголовки газет, згрупував у своїй підбірці euronews.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. На пляжах Сардинії рушники зайві

Цьогоріч влада запровадила правила через надмірний потік туристів. Вони містять обмеження кількості відвідувачів і введення часових рамок.

Пляж Пелоса на західному узбережжі запровадив заборону на використання рушників та вимагав від відпочивальників, брати з собою килимки, щоб вбирати менше піску.

У 2023 році всесвітньовідомий рожевий пляж Сардинії Spiaggia Rosa лишався під забороною. Неслухняні туристи за прогулянку по ньому отримували штраф у розмірі 500 євро, а при спробі вкрасти пісок на сувеніри - 3500 євро.

Дуля з маком, а не селфі: дивні заборони для туристів, які діяли у 2023 році - фото №1
  1. За музику на пляжі Португалії - 36 тис. євро

Національне морське управління країни (AMN) заборонило використання портативних колонок, які видають мелодії на великій гучності, адже це порушує спокій та турбує місцевих жителів і туристів.

Пляжний указ AMN дозволяє грати в ігри з м’ячем у спеціально відведених місцях та розводити багаття лише в призначеному місці.

Дуля з маком, а не селфі: дивні заборони для туристів, які діяли у 2023 році - фото №2
  1. Заборона на спідню білизну у публічних місцях Севільї

Іспанське місто Севілья прийняло закон про обмеження "непристойних дій", які здійснюються публічно. Влада планувала ввести заборону на спідню білизну в громадських місцях і костюми з сексистськими надписами. Також мала бути заборона на виконання або підбурювання до "непристойного ексгібіціонізму".

Дуля з маком, а не селфі: дивні заборони для туристів, які діяли у 2023 році - фото №3
  1. Ніяких селфі у Портофіно

Італійське маленьке містечко цьогоріч потерпає від нашестя туристів, яких було так багато, що вони створювали своїм бажанням поселфитися перекриття доріг та стежок.

Для боротьби з цією проблемою мер Портофіно запровадив заборону для фото у певних місцях у літні місяці. Кожна людина, яка довго перебуватиме на набережній з 10:30 до 18:00, ризикує отримати штраф 270 євро.

Дуля з маком, а не селфі: дивні заборони для туристів, які діяли у 2023 році - фото №4
  1. Паркан від фотолюбителів

Місто Гальштат в австрійських горах щороку відвідують мільйони людей. Скупчення великої кількості з бажанням пофотографуватися змусило місцевих жителів збудувати паркан. Але його довелося прибрати через негативну реакцію в соцмережах, адже люди прагнуть мати фото зі знаменитим краєвидом з  "Крижаного серця".

Дуля з маком, а не селфі: дивні заборони для туристів, які діяли у 2023 році - фото №5
  1. Знаки-фальшивки

На пляжах Майорки було розміщено активістами фальшиві попереджувальні знаки, щоб не допустити на пляжі англомовних туристів. Проблема виникла у зв'язку з величезною кількістю туристів. Знаки містили інформацію про: "небезпечних медуз", "падаюче каміння", забруднену воду та "купання заборонено" і "пляж зачинений". Нижче на знаках каталонською мовою місцеві могли прочитати, що попередження нереальні.

Дуля з маком, а не селфі: дивні заборони для туристів, які діяли у 2023 році - фото №6
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перед поїздкою до омріяної країни не буде зайвим ознайомитися з її традиціями та правилами. Також зауважте собі, до яких туристичних локацій існують велетенські черги , щоб такі дрібниці не зіпсували відпочинок.