Гірше за мавп: найганебніші витівки туристів за кордоном

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

У майбутньому туризм набуватиме більшого поширення та пошуку нових вражень.  Але у своєму бажанні гарно відпочити та зробити яскраві фото деякі туристи переходять межі дозволеного. Вони не вважають, що роблять щось недопустиме і щиро обурюються при отриманні штрафу, попередження чи зауваження за ганебну поведінку.

Дурні вчинки, скоєні туристами часто потрапляють на перші сторінки газет.  Як виявилося, далеко не кожна людина, вирушаючи на відпочинок вміє правильно поводитися. Список найбільш безглуздих вчинків, які туристи робили за кордоном за останні роки, представлений The Independent

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Оголені фото у священних місцях

У намаганні зробити ексклюзивне фото мандрівники не задумуються, що своїми діями вони можуть завдавати кривду місцевим жителям. Це стосується оголених фото на фоні святих місць.

Протягом останнього року одразу двоє громадян Росії, які відпочивали на Балі, були депортовані після відвертих фото. У квітні 2023 року жінку заарештували після того, як вона позувала без одягу біля стародавнього дерева Баян, священного дерева на Балі, Індонезія. Фото викликало суспільний резонанс серед місцевих жителів.  У березні 2023 року росіянин, Юрій виклав оголене фото до пояса на вершині гори Агунг на Балі, куди здійснив заборонене сходження без попередньої реєстрації.

Гірше за мавп: найганебніші витівки туристів за кордоном - фото №1

Вандалізм у музеях та перекинута гондола у Венеції

Цього місяця група туристів каталася на гондолі у Венеції, коли їхній човен перекинувся, і всі вони опинилися у воді. Вони не надали уваги попередженню водія, коли він пропливав під мостом і продовжували фотографувати стоячи.

Торік був заарештований громадянин США, який розбив римську скульптуру, яка стояла в музеї К'ярамонті через відмову зустрічі з Папою Римським.  Вартість ремонту оцінюють в 15 тисяч євро.

У липні цього року 27-річний хлопець вирізав «Іван + Хейлі 23» у внутрішній стіні Колізею, якій близько 2 тис. років. Його розшукали в Англії, і він перепрошував за вандалізм.

 Цього ж  літа підліток під час відпочинку з батьками також вирізав на внутрішній стіні Колізею надпис.

Електросамокати в заборонених місцях

Туристка з Америки, разом з подругою завдала збитків на суму 26 тис. доларів, пошкодивши електроскутером Іспанські сходи в Римі. Вона отримала довічну заборону на відвідування.

Гірше за мавп: найганебніші витівки туристів за кордоном - фото №2

Вкрасти пісок у Сардинії на згадку

Близько 6 тонн було незаконно вивезено туристами у 2021 році з пляжів Сардинії. У 2021 році десятки туристів були оштрафовані на суму 3 тис. євро за намагання поцупити пісок, хоча вивозити його з пляжу заборонено з 2017 року.

Серфінг у Венеції

У 2022 році двоє туристів викликали гнів жителів катаючись каналами Венеції на моторизованих дошках для серфінгу. За "знущання над містом" туристи були оштрафовані на велику суму, а дорогі дошки вилучені.

Гірше за мавп: найганебніші витівки туристів за кордоном - фото №3

Крадіжка артефактів

У 2017 році Тобі Робінс знайшов 13 золотих монет під час снорклінгу в Тургутреїсі та намагався провезти їх як сувенір. Його заарештували в аеропорту Бодрума та був ув'язнений у в'язниці Мілас.

Подорож у небезпечні місця

Нещодавно "адреналінового туриста" Майлза Рутледжа і ще двох чоловіків затримали таліби. Рутледж полюбляє їздити в найнебезпечніші місця на Землі заради розваги, нещодавно також побувавши в Південному Судані та в Україні.

Гірше за мавп: найганебніші витівки туристів за кордоном - фото №4

"Нічліжка" на Ейфелевій вежі

У серпні двоє п'яних американців вирішили заночувати на Ейфелевій вежі в Парижі. Вони купили квитки на вежу в неділю ввечері о 22:40, але, спускаючись, перескочили бар’єри безпеки і вранці були знайдені охоронцями.

Гірше за мавп: найганебніші витівки туристів за кордоном - фото №5

Розгром храму у Японії

Цього року канадський  17-річний підліток зіпсував об’єкт Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Японії. Він вирізьбив слово «Юліан» на дерев’яній колоні храму Тошодайдзі Кондо, VIII століття.

Відкриття дверей у польоті

Цьогоріч було багато випадків неконтрольованих пасажирів. Цього року стався разючий випадок, коли пасажир літака Asiana Airlines зумів відкрити аварійні двері за кілька хвилин до приземлення. Літак щасливо приземлився, постраждалих немає.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо, щоб люди, коли виїжджають за кордон, а також коли вони просто залишаються у своїх країнах, поводилися гідно, чемно та коректно. Ніхто не отримує вигоди від поганої поведінки, незалежно від того, де вона відбувається. Зовсім не дивує, що існують дивні заборони для туристів у цілому світі, адже це хоча б трішки стримує та сприяє задовільній поведінці відпочивальників.