Кращий відпочинок для любителів поїсти у 2024: куди поїхати, щоб потішити апетит

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото страва іспанської кухні
Фото: gastrotravel

Країни, які просто створені для гастрономічного задоволення

Якщо ви у кожній подорожі в першу чергу шукаєте, де б смачно поїсти і насолодитися вишуканими національними стравами - ця стаття саме для вас. Адже відчути країну на повну допоможе саме національна кухня. Щоб зрозуміти країну - її треба скуштувати на смак. Куди поїхати навесні , щоб спробувати смачні страви, розповідаємо далі.

Куди б ви не відправилися у подорож, варто спробувати смачні страви, які ви рідко скуштуєте вдома. Куди поїхати, щоб поїсти з задоволенням та задовольнити свої гастрономічні пристрасті, розповідає tripadvisor.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

10 найкращих напрямків у світі для гастрономічного туризму у 2024 році:

Ханой, В’єтнам. В'єтнамська кухня вмістила в себе китайські, французькі та індійські традиції. При цьому у в'єтнамців немає жодних заборон на їжу, тож тут їдять усе: різноманітні морепродукти, м'ясо страуса, змії, черепах та собак. 

Що обов'язково спробувати: суп Фо, його готують з м'яса, рисової локшини, пророщених паростків та зелені, рисова каша Чао, млинці з рисового борошна, десерт з рису - бань ком.

Рим, Італія. Великою частиною кожної подорожі є автентичні страви та місцева кухня, які ви можете скуштувати. Ці страви люблять місцеві жителі та всі туристи, які спробували. Звичайно ж паста, піца, рисові кульки суплі, артишоки Сальтімбокка -  страва готується з телятини, шавлії та прошутто, порчетта - це смачна печеня зі свинини, Оссо Буко -  ситна страва з телятини, приготована з овочами в бульйоні з білого вина. На десерт , звичайно Марітоцці - це солодкі булочки з начинкою зі збитих вершків та торт з рикоттою та вішіоле і морозиво.

Кріт, Греція. Грецька кухня – одна з найдавніших у світі. Тут не дуже популярний фаст-фуд, греки надають перевагу свіжим овочам, зелені, сирам власного виробництва, морепродуктам та фруктам. Що спробувати: фасолада – традиційний суп із квасолі,  какавія - суп з дрібної риби, грецький салат і салат рока, мусака, гірос, клефтіко - запечене у глиняній печі м’ясо ягняти або баранця. На десерт - лукумадес – це невеличкі пончики, з дріжджового тіста та обсмажені у фритюрі та халва, якої просто незкінченний асортимент.

Куско, Перу . У приготуванні багатьох перуанських страв використаний великий досвід індійських народів, які застосовували найрізноманітніші продукти з-поміж тих, якими обдарувала людство  природа. Що спробувати: уанкана папас - смажена картопля з розплавленим сиром, салатом, лимонним соком та соусом, карапулькра - страва з сушеної картоплі, свинити, насіння соняшнику і курки, Ко-ко - начинений перцем, картоплею та петрушкою рубець, суп креола - страва з яловичини, овочів, молока, яєць і локшини. На десерт - пиріжки емпанадас з різними начинками.

Флоренція, Італія. Знайомство з місцевими стравами можна розпочати із супів. Наприклад, покуштувавши ribolitta - бобові, капуста, морква та інші овочі, салат panzanella - помідори, цибуля, оливкова олія, чорний перець, базилік та шматочки розмоченого у воді з оцтом, а потім віджатого хліба,  lampredotto - відварений коров'ячий шлунок, порізаний на частини та відварений із різноманітними овочами,  il pollo al finocchio - м'ясо курки, підсмажене разом із листям фенхелю, baccala alla fiorentina - в'ялена тріска у помідорному соусі.

Нью-Делі, Індія. Основа національної кухні Нью-Делі – вегетаріанська їжа. У кожному ресторані Нью-Делі є обов'язкова страва - рис, до якого подають кілька піал зі спеціями та соусами, тому виділити головні традиційні страви Нью-Делі досить складно: у місті живе багато представників різних культур, тому кухня Нью-Делі є східно-азіатським симбіозом страв.

Що скуштувати: чаат -  пікантна закуска, шашлики, бірян - страва з рису, м'яса, спецій і зелені, вада пав - складається з картопляних оладок (vada), затиснутих між двома скибочками хліба (pav). На десерт - гулаб джамун - кругла цукерка, виготовлена ​​з хойї (сухого молока) і просочена цукровим сиропом, приправленим кардамоном і рожевою водою. Інші популярні солодощі - расгула, м'яка, губчаста сирна кулька, просочена цукровим сиропом.

Барселона, Іспанія. Іспанська кухня різноманітна, багатогранна  і смачна. Що спробувати: хамон – це сиров’ялений свинячий окіст, свіжевичавлений сік, чоризо - сиров’ялена гостра ковбаска. На десерт - натільяс, флан, крему-каталана.

Новий Орлеан, США. Місцева кухня – ще одна вагома причина, щоб відвідати головне місто штату Луїзіана. Що спробувати:   м’ясні закуски, боби в підливі та морепродукти в середземноморських спеціях, м'ясний пиріг, піца. На десерт - праліне з шоколадом та карамеллю, цукерки з різноманітними начинками та легендарні беньє – квадратні пампушки, які обсмажують у фритюрі і зазвичай подають з цукровою пудрою.

Лісабон, Португалія. Лісабон сьогодні один з найпопулярніших туристичних напрямків у Європі, де можна смачно поїсти. Що спробувати: бакаляу - смажена тріска у смачному соусі і цибулі, суп Кальдо Верде - картопля, цибуля, часник, капуста ковбаска чоризо, францезінья - апетитний стейк з шинкою між хрумкими шматочками хліба, залитий сиром, яйцем і гострим соусом. На десерт: паштейш - кошики з листового тіста з кремом.

Пхукет, Таїланд. Національна кухня Таїланду вже давно увійшла до топів найпопулярніших кухонь світу. Звичайно, що всі туристи, що побували на острові, прагнуть скуштувати тайських делікатесів.  Що скуштувати: різновид локшини мі сап, локшина з супом і овочами кха-ном чин, смажений рис (као пад), кокосовий суп том кха. Вишуканий смак салату сом там із папаї приведе вас у повне захоплення, тайські фрукти, яким просто немає рівних.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Потішити свої смакові рецептори смачною їжею можна у будь-якій країні. Але деякі страви варто куштувати з обережністю, особливо делікатеси, адже існують такі, що просто викликають огиду.