Анастасія Цимбалару та Андрій Ісаєнко розповіли про роботу в парі, розвиток українського кіно та свої наступні проєкти. ЕКСКЛЮЗИВ ХОЧУ

Інтерв'ю
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Українські театр й кіно зараз розвиваються з нестримною швидкістю, адже глядачу катастрофічно не вистачає українських якісних фільмів та серіалів. Вже відзнято доволі багато цікавих проєктів, які глядач зможе побачити незабаром, однак є один дуже особливий, про який ми сьогодні вам і розповімо детальніше!

Цієї неділі, 7 січня, о 18:00 на СТБ вийде новий 4-серійний сімейний серіал "Новорічна шкереберть". Напередодні прем'єри HOCHU.ua поспілкувався з Анастасією Цимбалару - популярною українською акторкою театру та кіно, а також Андрієм Ісаєнком - актором театру і кіно, заслуженим артистом України - про те, як їм працюється разом, адже у торік актори зіграли закохану пару у відомому серіалі на іншому каналі, а тепер знову з'являться на екрані разом!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Почнемо з розмови з Анастасією Цимбалару

Анастасія Цимбалару та Андрій Ісаєнко розповіли про роботу в парі, розвиток українського кіно та свої наступні проєкти. ЕКСКЛЮЗИВ ХОЧУ - фото №1
Фото: instagram.com/nastya_tsymbalaru/

► Що тобі найбільше подобається при роботі в парі з Андрієм? Що навпаки не подобається?

З Андрієм працюємо не вперше. Вже маємо спільні роботи, тому в плані партнерства ми зайшли у зйомку вже "спрацьованою" командою. Андрій має набагато більше акторського досвіду, ніж я.

Дуже круто працювати разом з професіоналом своєї справи, я трошки "підглядаю" за ним. Дивлюся, як він налаштовується на сцену, як допомагає розводити її та шукає рішення. Ціную його навички, щирість у кадрі та намагання кожну сцену зробити цікавою й різноманітною. Важко сказати, що не подобається у роботі, бо ми за гарний результат у кадрі, тому завжди "заодно".

► Чи плануються у вас ще спільні роботи з Андрієм? Якщо так, то розкажи трошки про це?

У новому році ми почали сумісну роботу над новою історією. Наші персонажі знов дуже тісно переплітатимуться, але жанр роботи зовсім відрізняється від серіалу, який ми знімали восени. Це легка романтична комедія "Новорічний шкереберть", яка зможе розрадити глядача у метушні прийдешніх свят. Розкривати карти не буду, але враховуючи сценарій та локації зйомок, можу впевнено сказати, що це неймовірно смішна та дуже красива історія. Слідкуйте за нашими соціальними мережами, там будемо трохи показувати бекстейдж та більш детально розповідати про серіал.

► Що тобі допомагає впоратися з емоціями на майданчику, коли партнер починає дратувати чи щось не виходить?

Якщо ви працюєте однією командою, то партнер дратувати не може. Навпаки - ви підтримуєте одне одного і разом знаходите рішення сцени. В моменти, коли щось не виходить, важливо просто ще раз проговорити усе, зрозуміти мотивацію персонажа, куди рухати сцену та до чого ви маєте прийти. Те, що в кадрі здається легким, насправді результат важкої роботи великої команди, тому важливо кожну історію створювати в повазі та любові.

► Як тобі вдається відчувати свого партнера у кадрі, що допомагає?

Є певний алгоритм, який полегшує цей процес. Насправді все, що ви бачите на екрані – це довгі репетиції, багато старань та енергії. Спочатку ми разом з режисером розбираємо сцену і визначаємо акценти. Домовляємося з партнером та репетируємо. Потім режисер робить свої правки і ми розуміємо, який буде кінцевий результат. Щоб працювати злагоджено та краще розуміти одне одного, ми з повагою ставимося до пропозицій в роботі одне одного. Також відчувати партнера інколи допомагає гумор за кадром та відчуття любові до своєї справи.

Анастасія Цимбалару та Андрій Ісаєнко розповіли про роботу в парі, розвиток українського кіно та свої наступні проєкти. ЕКСКЛЮЗИВ ХОЧУ - фото №2
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Андрій Ісаєнко також поділився враженнями про спільну роботу

► Як тобі працювати в парі з Анастасією? На майданчику у вас повний конект чи бувають конфлікти?

Ми з Настею вже працювали разом, тому дуже зрадів, коли дізнався, що її також затвердили на роль. Настя дуже відповідальна, талановита актриса, вона чітко відчуває свого персонажа, попри будь-які зовнішні фактори на максимум занурюється в історію та професійно грає. А ще вона прекрасний партнер, тому нам було дуже класно працювати разом, конфліктів і творчих розбіжностей у нас не було, тому що обидвоє розуміли історію своїх персонажів, відчували їх, знали про події, які впливали на поведінку героїв. Все це допомагало рухатися спільно в одному напрямку. Я взагалі за те, щоб між партнерами в кіно були комфортні і дружні стосунки. Це запорука вдалої роботи!

► Часто люди звикають до зіркових пар в улюблених фільмах та серіалах, чи в реальному житті вас вважають парою?

Так, дійсно таке явище є дуже поширеним. Люди починають асоціювати серіали з реальністю, ідеалізувати ці пари, навіть захоплюватися ними. Але я думаю, що наші глядачі не вважали нас парою в реальному житті. Хоча під якимось постом я натрапив на коментар, де запитували, чи пара ми в житті. Але для мене це є показником професіоналізму, я вважаю, це говорить про те, що у нас вийшло якісно втілити задумане!

► Опиши свою ідеальну партнерку на майданчику. 

У мене зовсім не багато "критеріїв". Найголовніший – це любов до своєї справи: коли людина горить роботою, це відчувається, тоді виходить якісніше, працювати ще комфортніше, усі націлені на один результат. А щодо особистих якостей, то це відкритість, щирість та чесність щодо роботи та оточення.

Анастасія Цимбалару та Андрій Ісаєнко розповіли про роботу в парі, розвиток українського кіно та свої наступні проєкти. ЕКСКЛЮЗИВ ХОЧУ - фото №3
Фото: instagram.com/isaenko_andrii/

► Яким українське кіно має бути зараз та як воно зміниться у майбутньому, на твою думку? Що хочуть бачити українські глядачі?

Зараз український глядач готовий сприймати все, що створюється, хоче бачити УКРАЇНСЬКЕ кіно! Я впевнений, що потрібно зараз дуже швидко все розвивати, а також працювати над якістю, створювати конкурентоспроможний продукт! Має зніматися як і глядацьке жанрове кіно, так і складніший для глядача артхаус. Але глядацького має бути набагато більше, адже це для всіх, його точно зрозуміє кожен! Та будь-який український фільм чи серіал має бути якісним і виховувати у глядача смак до класного продукту!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нещодавно Анастасія Цимбалару вже розкривала деякі секрети кіноіндустрії в ще одному ексклюзивному інтерв'ю для ХОЧУ.ua. Тоді відома українська акторка зізналася, що раніше українських акторів цінували у рази менше, ніж російських, і це було дуже помітно.