Ірина Адоніна на Тижні моди: що запам’яталося на модному подіумі найбільше. ХОЧУ ЕКСКЛЮЗИВ (ФОТО)

Інтерв'ю
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Ірина Адоніна, фото
Ірина Адоніна. Фото: пресслужба

Які тенденції зараз у моді, що буде в трендах у цьому та наступних сезонах та як переживає непрості часи українська мода

Інфлюенсерка та засновниця благодійного фонду United for Freedom Ірина Адоніна відвідала Тиждень моди у Парижі та поділилася з Хочу! власними думками з приводу нових колекцій світових дизайнерів. Що найбільше запам’яталося Ірині, які колекції сподобалися та що резонує з її внутрішнім світом зараз — читайте далі. 

Париж часто асоціюється з особливою атмосферою та неповторним настроєм модного світу. Чи відрізняється атмосфера Тижня моди у Парижі від інших модних столиць для вас?

Для мене особисто Париж, як і для більшості, асоціюється з якоюсь казкою, з містом кохання, зі світовою столицею моди, тому що саме в ньому народилась висока мода всього світу. І, звичайно, концентрація показів, селебрітіс, які приїжджають саме на Тиждень моди в Парижі, він найбільший у всьому світі. Тому і атмосфера в цьому місті під час Тижня моди не може бути схожою з іншими містами. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які тренди ви помітили на подіумах? Чи відповідають вони вашим особистим вподобанням?

Цьогоріч на тижні моди FW 24/25 багато дизайнерів втілювали свій унікальний стиль, відмовляючись від класичних елементів на користь новаторських ідей. Дизайнери у своїх колекціях поєднували все: і сміливі експерименти, і легкість, при цьому тримали й баланс між простотою та стриманою розкішшю.

Тренд сьогодні  – це прозорість тканин, їхня багатофактурність. Окрім цього, в моду повертається багато мережевого одягу. Червоний, фісташковий кольори, а також вироби зі шкіри та ботфорти стануть головними тенденціями.  Все це насправді дуже перегукується з моїм внутрішнім відчуттям. Мені подобаються нестандартні підходи, особливо зараз, коли у сучасному світі швидко відбуваються зміни, подібні тенденції є чи не ключовим аспектом успіху. 

Чи бачите ви різницю в настроях та колекціях дизайнерів у порівнянні з попередніми роками?

У цьому сезоні бренди пропонують дуже широкий вибір для всіх шанувальників моди: від класики до максимально неочікуваних дизайнерських рішень. Очевидно, що настрої суспільства та його вимоги до моди суттєво змінилися. З одного боку, люди шукають спокій та стабільність, яку може надати класика. З іншого – вони також відчувають потребу у вираженні індивідуальності та творчості, що знаходить відображення в неочікуваних та експериментальних дизайнерських рішеннях. В сучасному світі з культурою швидких змін і руху вперед дизайнерам доводиться адаптуватися та реагувати на актуальні тенденції. 

Ірина Адоніна крокує вулицями Парижа, фото
Ірина Адоніна на Тижні моди у Парижі. Фото: пресслужба громадської діячки

Як ви думаєте, які тренди з Тижня моди у Парижі 2024 року матимуть найбільший вплив на українську моду?

Важко відзначити щось одне, бо все ж кожен для себе обирає певні тренди, адже має власні вподобання та погляди на ті чи інші речі. Я думаю, що сьогодні українська мода переживає часи перевтілення і разом з тим укріплення на світовій арені. Тому для нас важливо не лише наслідувати можливим тенденціям з-за кордону, але і впроваджувати власні. У нас зараз є чудовий шанс доносити власну ідентичність, творчість та вишуканий смак, який ми зобов’язані використати правильно.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чи вдалося на Тижні моди віднайти нових улюблених дизайнерів або брендів, які вражають своєю колекцією?

Я завжди звертаю увагу не лише на колекцію, представлену на показі, але й на її історію та головні меседжі. Цього разу відзначила для себе Dries Van Noten. Історія досить проста, проте завжди якнайкраще резонує: це колекція про жінку, яка вміє бути ніжною та сильною водночас. Сьогодні, коли наші українські жінки перейняли на себе багато ролей, а дехто навіть став на захист країни, подібні меседжі найбільше привертають увагу, адже розумієш, що сильною жінкою може бути кожна з нас. 

Які тенденції або дизайнери, на вашу думку, стали  найбільш визначальними на Тижні моди у Парижі 2024?

Сьогодні дуже приємно бачити таку велику кількість українських брендів на світовій арені моди та спостерігати за їхнім розвитком. Українська мода продовжує розвиватися та виходити за звичні для себе рамки, що не може не тішити. Мені дуже хочеться окремо відзначити нашу українську дизайнерку LITKOVSKA, яка також презентувала свою колекцію осінь-зима на Тижні моди у Парижі. Її нова колекція UNDERWATER, що символізує ідею переродження та чогось нового – це те, що називають не просто стилем, а самою модою.  Це те, про що ми вже говорили раніше: поєднання низки класичних дизайнів разом з елегантними силуетними сукнями. Цей цикл змін та перевтілень, які Лілія показала, завдяки своїй колекції, це і є символ того, що проживаємо ми з вами зараз. 

Також під час свого перебування в Парижі, я відвідала презентацію KSENIA SCHNAIDER, побувала у шоурумі Di Stavnitser та CULTNAKED. Я насправді знаходжусь під великим враження від всіх подій, які відбуваються тут, бо Париж – це неймовірне місце подій та зустрічей, які залишають ще надовго приємний післясмак та спогади про себе. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про хіт літа 2024 — нові сережки Першої леді України Олени Зеленської. Які прикраси вона обрала, в чому їх особливість і де можна придбати схожі “не за всі гроші” — дізнавайтеся на Хочу!