Запит на українську! Більше половини заявок на Євробаченні 2024 написані державною мовою (ФОТО)

Музика
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Зовсім нещодавно закінчився прийом заявок на участь в українському нацвідборі на міжнародний пісенний курс Євробачення 2024. Відомо, що організатори переслухали 389 композицій від 288 виконавців.

Про це стало відомо з повідомлення  "Суспільного мовлення", яке є офіційним мовником від України на конкурсі. Музичний продюсер відбору Дмитро Шуров, більш відомий як Pianoбой висловився про пісні, які артисти відправляли в якості заявок на нацвідбір.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Досвідчений музикант похвалив та подякував конкурсантам за їхню творчість. Зокрема, він написав:

Вже можу сказати, що серед них є як мінімум чотири стовідсоткові хіти, десять потенційних хітів, декілька цікавих камбеків і дещо нове, що, я сподіваюсь, здивує нас і весь світ. Вдячний всім музикантам, продюсерам, аранжувальникам і авторам за вкладені зусилля і душу. Знаю, як важко психологічно дається зараз творчість, але гордий, що митці не здаються у своїй справі, а розвиваються, йдуть вперед.

Цього року, цікавим та чи не найважливішим є те, що основна мова конкурсних пісень - українська. Понад 57,5% треків, які розглянув Шуров, написані виключно державною мовою. На другому місці іде англійська (33%).

Запит на українську! Більше половини заявок на Євробаченні 2024 написані державною мовою (ФОТО) - фото №1

Повідомляється, що лонглист цього року міститиме не більше 20 артистів. Після його визначення учасники повинні будуть пройти прослуховування, і серед них буде обрано не більше 10 найкращих, які виконають свої композиції у рамках концертного шоу у лютому, на якому і стане відомо, яка пісня представить Україну на Євробаченні 2024.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Оля Полякова хоче потрапити на конкурс Євробачення, щоб гідно представити Україну. Однак, за правилами українського відбору, артистка не може цього зробити.