"Це можна сказати майже про кожну конкурсну пісню": Дмитро Шуров відповів, чи є у конкурсній композиції гурту "NAHABA" плагіат

Музика
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Український співак та за сумісництвом музичний продюсер національного відбору на Євробачення 2024 Дмитро Шуров висловився щодо можливого плагіату в конкурсній композиції гурту NAHABA, в якому вже встигли звинуватити музикантів українці. Подробиці - в нашому матеріалі.

Свій ексклюзивний коментар щодо цього питання Шуров дав телеграм-каналу Культурна Прачечна. Зокрема, Дмитро порозмірковував на тему того, що майже в кожному треку, який він відбирав для участі в нацвідборі є так званий плагіат.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Музикант говорить, що схожість однієї популярної пісні на іншу -  є невід'ємною частиною будь-якого хіта. Водночас, продюсер не розуміє, чому для українців трек NAHABA "GLASSS" схожий на творчість Тату. Для його українські музиканти продовжують лінії Crystal Castle та Prodigy.

Євробачення - конкурс популярної пісні, а в кожному сучасному хіті є знайомі речі, які ми вже раніше чули - у атмосфері пісні, мелодіях, бітах, прийомах продакшну - все це є невід’ємною частиною хіта і в тому числі від цього трек одразу резонує з масовою аудиторією. Це можна сказати майже про кожну конкурсну пісню. До того ж, трьохнотна мелодія буде завжди схожа на іншу трьохнотну і це не обов’язково робить її плагіатом. Для мене Nahaba - продовжувачі лінії Crystal Castle та Prodigy, але вони роблять це по-своєму, зі своєю власною енергетикою і баченням, які слухач або любить або ні.  А взагалі я здивований такою шаленою популярністю серед українців дуету Тату, пік яких був у 2001 році, і тим, що тільки ця асоціація виникає, коли вони чують жіночий вокал, пропущений через автотюн та дісторшн,

- резюмував Шуров.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як учасники нацвідбору на Євробачення NAHABA  прокоментували закиди українців щодо плагіату їхньої композиції на відомий трек російського гурту. Музиканти заявили, що їм прикро за українців.