Музика весняного настрою: що послухати, щоб поринути в новий сезон на всі 100 (ДОБІРКА ТРЕКІВ)

Музика
1 107
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Добірка пісень на весну
Фото: 032.ua/afisha/34057/vesna-v-muzici

У добірці представлені як україномовні, так і англомовні композиції

З першими променями весняного сонця та першими календарними днями цієї пори року люди швидко забувають про холодну зиму та налаштовуються на позитив та весняний вайб. Прийнято вважати, і швидше за все так воно і є, весна - пора пробудження, відновлення тепла, народження кохання та просто пора чудового настрою.

Ну а що формує людині настрій, як не пісня. Тож, до вашої уваги представляємо добірку композицій з весняним настроєм. Іншими словами, пропонуємо познайомитися з піснями, які не тільки календарно, а й практично перенесуть вас до пори, де немає снігових заметів, а на душі відчувається пробудження усього живого.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Макс Барських “Буде весна”

Для кожного українця це справді незвичайна пісня. Макс написав її у перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну. Це гімн людської надії, сподівання на те, що попри все, попри те, що вже понад два роки в серцях народу не настає весна, а календар зупинився на 24 лютому, все буде добре. Головний меседж - вірити, мріяти, сподіватися, і весна, подібно відродженню нації потішить українців своєю довгоочікуваною появою.

Марина і Компанія “Весна”

Драйвова атмосферна композиція молодого українського гурту, яка вже встигла набрати за один рік понад 7 млн переглядів на YouTube. Це класичний український поп з оптимістичним текстом та настроєм.

Океан Ельзи “Майже весна”

Добірка про пісні з весняним настроєм неможлива без цього треку, це класика сучасної української музики Трек “Майже весна” - це про кохання та очікування ліричним героєм тої пори, яка здатна змінити його майбутнє.

Христина Соловій “Про весну”

Одна з найбільш глибоких пісень у цьому топі. Вона має цікаві музичні ходи та дуже незвичний інструментал. Це пісня-загадка, в якої без сумніву є свій неповторний весняний вайб.

TAYANNA “Водограй”

Це одна із візитівок музичної спадщини України. Трек “Водограй” легендарного Володимира Івасюка, без сумніву ще в минулому тисячолітті зібрав колосальну кількість позитивних відгуків. Він має свою неповторну ауру, яку дуже влучно показала виконавиця Таяна у своїй кавер-версії.

Алібі “Веснянка”

Важко віднести цей трек до якогось конкретного жанру. Головне, варто відзначити, що це дуже автентична робота, сповнена української етніки. На фоні всього цього вражають рокові нотки композиції і трагічний текст.

MONATIK і Ніна Матвієнко “Цей день”

У 2018 році MONATIK наважився на сміливий дует із душею української пісні Ніною Матвієнко. Він підготував класну пісню, із без сумніву весняним настроєм. Виконавці співають про пору, коли все навколо зажило, і вони мають внутрішню силу заспівати про це.

Go_A “Shum”

Одна з тих композицій в нашій добірці, яка безпосередньо асоціюється з весняним вайбом у всіх сенсах цього слова. По-перше, у приспіві кілька разів згадується саме це слово. Сама ж солістка гурту Катерина Павленко неодноразово говорила, що ця композиція про пробудження всього живого і заклик до весни. Вона має давню історію і невід’ємно пов’язана з фольклором. У 2021 році пісня виборола 5 місце на Євробаченні.

Luke Bryan “Spring Breakdown”

Цей англомовний трек спеціально зроблений під весняну тематику. Це проявляється і в назві, і в тексті. Сама назва дослівно назва перекладається як “Весняний зрив”. Отож, ліричний герой виконавця пригадує часи, коли йому було добре зі своєю обраницею і говорить, що знову хоче відчути весняну ломку та згадати найкращі емоції, які вони пережили в цю пору.

Jimmy Cliff “I Can See Clearly Now”

Одна із тих пісень у добірці, яка є чи не найбільш описовою. У тексті композиції безпосередньо говориться про погодні умови, однак це не просто оповідь про весняний сонячний день. Це історія про ліричного героя, який має щастя пробудитися, жити і рухатися далі на фоні того, що тепер його шлях осяває сонце.

Колос & Фіолет “Бібліотека”

Знову ж таки, черговий трек про пробудження почуттів. Можливо він є досить сміливим, так як описує мимовільне захоплення ліричного героя пов'язане лише із сексуальним потягом, але він є напрочуд цікавим та зі своїми пікантними ходами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про топ-5 учасників Євробачення від України за переглядами на YouTube. Безумовним лідером наразі є Вєрка Сердючка.