Конфлікт Кондратюка і Козловського сягнув апогею: фанати вже готують юридичну та фінансову допомогу артисту

Новини шоубізнесу
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Конфлікт між Віталієм Козловським та Ігорем Кондратюком — мабуть, найтриваліший в історії українського шоубізу. Однак віднедавна він став більш резонансним, коли з'явилася інформація, що частину військової зарплати артист змушений віддавати колишньому продюсеру .

На тлі цього реакція мережі виявилася вкрай однозначною — як фанати, так і колеги по цеху, стали на захист музичного виконавця, а нині й військового, тоді як продюсера — жорстко засуджують. З чого почався конфлікт знаменитостей і чому про нього заговорили через понад 10 років — подробиці розповідаємо на HOCHU.ua!

Від вибухової кар'єри до величезних фінансових боргів: з чого почався конфлікт між Козловським і Кондратюком

Після участі в шоу "Караоке на майдані" та перемоги в телепроєкті "Шанс", Віталій Козловський прославився на всю Україну. Не варто замовчувати й той факт, що серйозну роль у розвитку його кар'єри зіграв Ігор Кондратюк. Адже, важко пригадати його більш вдалий продюсерський проєкт — пісні Козловського ("Холодная ночь", "Пинаколада", "Знаєш", "Шекспир" та інші) швидко ставали хітами, а з цим збільшувалася і його армія фанаток.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Але, у 2012 році артист вирішив розвиватися самостійно, тому запропонував продюсеру завершити співпрацю. Ймовірно, Козловський був особливо прибутковим проєктом для Кондратюка, адже той не одразу змирився з такою пропозицією. Та все ж Віталій виявився непохитним, тож ухвалив одноосібне рішення розірвати контракт, посилаючись на маленький рівень заробітку.

У подкасті "Олега Френди" Віталій Козловський розповідав, що пропонував виплатити Кондратюку відступні, але продюсер відмовлявся. А після — почалися їхні судові розгляди. Тоді суд став на бік Кондратюка, у зв'язку з чим Козловського зобов'язали виплачувати величезні штрафи, з якими він не впорався досі.

Тут варто зазначити, що йдучи від продюсера, Козловський не був серед "боржників". Його великі проблеми почалися саме через те, що на корпоративах і концертах він виступав зі старими хітами. Фактично, їхнім автором є сам Віталій, але, за умовами контракту, вони належать Кондратюку. На цьому тлі продюсер і звернувся до суду. За порушення авторських прав співак заплатив уже 1 мільйон гривень, але до нинішнього моменту ця сума настільки збільшилася, він має віддати ще 2 мільйони.

Конфлікт Кондратюка і Козловського сягнув апогею: фанати вже готують юридичну та фінансову допомогу артисту - фото №1
Фото: instagram.com/vkozlovsky_music

Особисті недомовки стали публічним резонансом, або Чому на це пішло понад 10 років

Тривалий час за конфліктом артиста і його колишнього продюсера більшість людей лише мовчазно спостерігала. Однак нещодавно Вадим Лисиця підняв публічне обговорення після того, як дізнався, що Віталій Козловський досі продовжує виплачувати борги Ігорю Кондратюку. З огляду на те, що нині артист перебуває на фронті, а його кар'єра поставлена на паузу, багатьох обурило, що розплачуватися за давні помилки співаку доводиться з власної військової зарплати .

Через деякий час Віталій Козловський підтвердив , що половина його нинішньої зарплати йде на погашення виконавчих проваджень. Точну суму артист розголошувати не став, але підкреслив, що вона розподіляється на користь Кондратюка, а також на штраф до держбюджету. Таким чином у Козловського залишається лише половина зарплати, однак і тут є велике "але", адже залишок на банківському рахунку одразу блокується і списується виконавчою службою.

У своїй нещодавній публікації Віталій Козловський наголосив, що визнає свої помилки та готовий нести за них відповідальність. Однак з огляду на нинішню ситуацію [його перебування на фронті], він звернувся до Ігоря Кондратюка з проханням призупинити стягнення на час проходження військової служби, на що отримав відмову.

Конфлікт Кондратюка і Козловського сягнув апогею: фанати вже готують юридичну та фінансову допомогу артисту - фото №2
Фото: instagram.com/vkozlovsky_music

Реакція Мережі говорить сама за себе: що про конфлікт думають знаменитості та шанувальники Козловського

У коментарях до публікації артиста в соцмережах збунтувалися буквально всі — і його шанувальники, і знамениті колеги по цеху. Серед такого потоку практично неможливо знайти тих, хто б поділяв критичну позицію Ігоря Кондратюка. Навпаки, всі одноголосно висловлюють підтримку Віталію Козловському.

Так, співак Олександр Кривошапко вважає, подібні дії продюсера лише помстою своєму експідопічному. Водночас артист підкреслив, що Ігорю Кондратюку набагато розумніше було б піти на зустріч і знайти спільну мову з Козловським, а не відмовлятися від особистих зустрічей.

Це ж як має в дупі бомбити, щоб за 10 років не зуміти просто відпустити конфлікт, який усіх давно дратує. До останнього мстити — не риса дорослого чоловіка.
Дідусь отримав би набагато більше і з боку відношення, і з боку карми, якби по-чоловічому забув цю історію. А зараз це вже якийсь жіночий фарс,

— зазначив Кривошапко.

Конфлікт Кондратюка і Козловського сягнув апогею: фанати вже готують юридичну та фінансову допомогу артисту - фото №3

У коментарях також відзначилася співачка Оля Цибульська, яка не змогла підібрати цензурних слів, аби описати свою реакцію на те, що відбувається. Крім того, підтримати Віталія Козловського вирішили акторка Наталка Денисенко, шоумен Анатолій Анатоліч, співачка Ассія Ахат, Міка Ньютон та інші.

Небайдужі фанати жорстко розкритикували Кондратюка і засудили його непохитність у питанні врегулювання фінансового конфлікту хоча б на період, поки Козловський перебуває на службі в період війни в Україні. Ба більше, багато хто з них почав пропонувати артистові свою допомогу — відкрити збори коштів на допомогу його підрозділу, а також домогтися справедливості на законодавчому рівні.

  • Ймовірно, Кондратюка війна нічому не навчила... Якийсь сюр і ганьба;

  • Може він тобі її (зарплату — ред.) назад задонатить як підтримку українських військових? Насправді це ганебна ситуація;

  • Який пі*дець;

  • У мене в голові не вкладається, як людина може бути настільки підлою, з відсутністю навіть найменшої емпатичності;

  • Тоді нехай Кондратюк піде на передову і заробить так, як це роблять хлопці. Але ж сидіти десь у теплоті та вимагати борги простіше, ніж на передовій,

— пишуть у Мережі.

Конфлікт Кондратюка і Козловського сягнув апогею: фанати вже готують юридичну та фінансову допомогу артисту - фото №4
Конфлікт Кондратюка і Козловського сягнув апогею: фанати вже готують юридичну та фінансову допомогу артисту - фото №5
Конфлікт Кондратюка і Козловського сягнув апогею: фанати вже готують юридичну та фінансову допомогу артисту - фото №6
Конфлікт Кондратюка і Козловського сягнув апогею: фанати вже готують юридичну та фінансову допомогу артисту - фото №7
Конфлікт Кондратюка і Козловського сягнув апогею: фанати вже готують юридичну та фінансову допомогу артисту - фото №8

Що з цього приводу говорить сам Ігор Кондратюк

Звісно, на тлі такого скандалу багатьом цікава позиція самого продюсера, якого нещадно розносять у соцмережах. І хоча відкритої відповіді він поки не дав, у коментарях під публікацією Віталія Козловського він все ж відзначився.

У своєму висловлюванні Ігор Кондратюк назвав експодопічного рецидивістом і закликав Козловського розповісти, чому він досі не віддав йому борги. Однак незабаром свій гнівний коментар продюсер видалив.

Конфлікт Кондратюка і Козловського сягнув апогею: фанати вже готують юридичну та фінансову допомогу артисту - фото №9
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, віднедавна Віталій Козловський  став артилеристом . Артист показав, які завдання виконує на фронті і як відбулася його посвята в нове звання.