Війна війною, а новорічні корпоративи - за розкладом: скільки “коштують” українські зірки у 2023-му

Новини шоубізнесу
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну, кількість замовлень на виступи українських артистів та ведучих зменшилась. Звісно, це відобразилося й на їхніх гонорарах - вони також стали скромнішими (спойлер: не у всіх). Тож скільки доведеться заплатити артистам та ведучим, щоб вони розважали вас на корпоративі - розповідаємо у цьому матеріалі.

Новорічні корпоративи завжди були для артистів можливістю гарно підзаробити у короткі строки. Не виключення й Новий 2024 рік - навіть попри виклики воєнного стану, деякі артисти вже заброньовані. Про плани виступів на гулянках та новорічні прайси дізналися журналісти Главкома.

Гонорар окремо, райдер окремо

Щоб домовитися про виступ артиста на корпоративі, потрібно звернутися до його менеджера або івент-агенції, яка займається організацією свят “під ключ”. Нерідко гонорар, який назвуть вам ті чи інші, може суттєво відрізнятися.

Так, менеджер лейблу enko запросив за годинний виступ Kalush Orchestra 20 тисяч євро. Водночас в агенції “Дядя Жора” розцінки скромніші: 7 тисяч доларів за годину роботи колективу або 4 тисячі доларів за сольний виступ фронтмена Олега Псюка .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Таймінг артистів може включати як сам виступ, так і спілкування з аудиторією. Так, alyona alyona виступає 70-75 хвилин, з яких годину співає і решту часу розмовляє з аудиторією. А ось Тіна Кароль та Оля Полякова не спілкуються зі слухачами та співають 45 хвилин.

Вказані гонорари не включають райдери артистів - технічний та побутовий. Їхнє забезпечення іноді обходиться у половину виступу зірки. Ще 15% від кінцевого чека вартують послуги самої агенції.

Що по зірковому прайсу

Переважна більшість зірок виступає за гонорари у валюті, виключення - Світлана Лобода . За її виступ у “Дяді Жори” запросили 3,5 млн гривень (близько 100 тисяч доларів). Не дивуйтеся, оскільки такий хід, швидше за все, є “іміджевим” - артистка намагається відновити зіпсовану репутацію.

Щодо інших артистів, то сьогодні прайс такий:

  • Тіна Кароль, Вєрка Сердючка та Макс Барських - 30 тисяч євро (за даними “Дяді Жори). До війни їхній виступ обійшовся б замовнику дорожче - приблизно 50 тисяч євро.

  • MONATIK - 40 тисяч євро (за курсом 39,25 грн) за 45 хвилин виступу (за даними агенції Lioncom).

  • Ірина Білик - 20 тисяч євро за годинний виступ (за даними агенції Lioncom).

  • Оля Полякова, Настя Коменських - 25 тисяч євро.

  • Гурт Mozgi та Наталія Могилевська - 15 тисяч доларів.

  • Олександр Пономарьов - 12 тисяч доларів.

  • Kazka, DZIDZIO, Skofka, alyona alyona - 10 тисяч доларів.

  • Mamarika та Shumei - 7,5 та 7 тисяч доларів відповідно.

  • Віталій Козловський - 6 тисяч доларів (за курсом 35,88 грн) за даними агенції Lioncom.

Фото: glavcom.ua
Фото: glavcom.ua

Ведучі на корпоратив

Іноді зірковий ведучий може коштувати дорожче, ніж виступ українського артиста.

  • Володимир Остапчук - 6 тисяч євро за 6 годин роботи (за даними Lioncom, оскільки у “Дяді Жори” повідомили, що ведучий “дуже зайнятий”).

  • Маша Єфросиніна - 9 тисяч євро (не співпрацює з Остапчуком).

  • Леся Нікітюк - 8,5 тисяч доларів (за кілька годин роботи).

  • Олександр Педан - 4,5 тисячі доларів (за кілька годин роботи).

  • Дядя Жора - 4 тисячі доларів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Фото: glavcom.ua
Фото: glavcom.ua

За даними агенції “Дядя Жора”, до суми гонорару входить і сценарій вечора. А ось у Lioncom за нього потрібно доплатити ще 20 тисяч гривень.

Також раніше ведуча Маша Єфросиніна згадала, як Володимир Остапчук та Саша Бо брехали протягом всього інтерв`ю. Одне з них так і не вийшло. Більше про це читайте у цій нашій статті .

Фото: @polyakovamusic