Легенда української естради: що відомо про Віталія Білоножка, який помер на 71 році життя

Новини шоубізнесу
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

9 січня 2024 року помер Віталій Білоножко , народний артист України та співзасновник фестивалю "Мелодія двох сердець". Цьому талановитому артистові мав виповнитися 71 рік, однак неочікувано серце Віталія припинило битися... У нашому матеріалі ви знайдете інформацію про життєвий шлях зірки та його неперевершені українські пісні.

Віталій Білоножко народився 11 червня 1953 року у селі Слобода, яке знаходить в Сумської області. Вищу освіту отримав у Сумському музичному училищі та Київській Державній консерваторії за класом вокалу, де навчався у видатного майстра Костянтина Огнєвого — Народного артиста УРСР.

Легенда української естради: що відомо про Віталія Білоножка, який помер на 71 році життя - фото №1
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Після закінчення навчання артист розпочав свою кар'єру у Чернігівській філармонії та пройшов службу в армії, в десантних військах Київського військового округу. Віталій Білоножко також був учасником Ансамблю пісні й танцю в цьому окрузі.

Артист працював солістом Київського театру естради на Подолі та Держтелерадіо України. Він виступав на Днях культури України у більше ніж 25 країнах світу.

Легенда української естради: що відомо про Віталія Білоножка, який помер на 71 році життя - фото №2

Почавши як виконавець радянських композиторів, Білоножко пізніше записав свої власні пісні, ставши відомим автором творів, які були написані як російською, так і українською мовами. За свою кар'єру артист випустив 6 компакт-дисків у різних країнах, включаючи Україну, США та Канаду, а також антологію власної творчості та 12 аудіокасет.

Легенда української естради: що відомо про Віталія Білоножка, який помер на 71 році життя - фото №3
Легенда української естради: що відомо про Віталія Білоножка, який помер на 71 році життя - фото №4

З 1995 року Віталій Білоножко разом із дружиною Світланою, яка працювала в опері та була директоркою каналу УТ-1, організовував Міжнародний фестиваль родинної творчості "Мелодія двох сердець", який став одним із найпопулярніших у країні.

Легенда української естради: що відомо про Віталія Білоножка, який помер на 71 році життя - фото №5

Нагороджений званням народного артиста України у 1995 році, Віталій Білоножко отримав ще чимало нагород, серед яких — ордени Ярослава Мудрого V ступеня, "За заслуги" III та II ступеня. Він також став лауреатом численних всеукраїнських та міжнародних фестивалів і конкурсів, а також дипломантом музичної премії "Шлягер року".

Легенда української естради: що відомо про Віталія Білоножка, який помер на 71 році життя - фото №6

Покійний артист також випробував свої сили в політиці. Був кандидатом у народні депутати на парламентських виборах 2019 року. А ще Віталія Білоножка знали як викладача на кафедрі естрадного співу Київського національного університету культури та мистецтв.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Найвідоміші пісні Віталія Білоножка

Україно мати

Боже, дай Україні волю!

Давайте разом заспіваємо, браття

А була любов

Щоб ти щасливою була

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також нагадаємо, що днями на війні загинув поет Максим Кривцов . Деталі цієї трагедії читайте в нашому матеріалі.