Шоу Навки перейде на суддівську лаву: росіяни вкрали пісню Христини Соловій, тому вона має намір подати до суду

Новини шоубізнесу
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Популярна українська співачка Христина Соловій має намір помститися росіянам, які підло вкрали її хіт "Тримай". Найцікавіше, що не останню роль у цій справі відіграє Тетяна Навка, яка є дружиною прессекретаря путіна Дмитра Пєскова. Що про це відомо – усі деталі ми зібрали на HOCHU.ua!

22 грудня у москві відбулася премʼєра шоу "Вечера на хуторе" за мотивами повістей Гоголя. Варто зазначити, що сам Микола Васильович, як кажуть історики, захоплювався народною культурою України, називав російську мову іноземною, та й у його творах постійно відчувалося відлуння того, що у питанні самоідентифікації письменник називав себе українцем. Проте вже не одне десятиліття влада рф намагається переконати усіх довкола, що Гоголь був "російським письменником", забуваючи, що у своїх творах публіцист буквально висміював руське життя.

Проте, як виявилося, на росії мають намір привласнити не тільки творчість Миколи Гоголя. Адже у шоу Тетяни Навки несподівано зазвучала пісня Миколи Старицького "Ніч яка місячна". Пропагандисти переклали її на російську мову, а виконати доручили артистам-зрадникам – Ані Лорак та Олександру Панайотову. На шоу також відзначилася і пісня Христини Соловій "Тримай". Але, звісно, для телебачення її теж переклали на мову ворога.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як ми знаємо, на московії вже не вперше крадуть українські пісні (і не тільки, бо мова ж йде про росіян), зокрема й сама Христина Соловій неодноразово мала із цим справу. Проте на цей раз співачка вирішила діяти, хоча й розуміє, що домогтися справедливості буде вкрай важко, адже ані норми моралі, ані закони нікого не хвилюють у країні боліт.

І все ж таки артистка налаштована рішуче, бо вважає це не просто викраденням її пісні, а апропріацією культурної спадщини українців. Тому на своїй сторінці в Instagram вона відреагувала на чергову цинічну дію пропагандистів.

Я свідома того, що засудити винних буде нелегко. Звертаюся до усіх українців, зокрема і за кордоном, допомогти мені з пошуком і встановленням причетних юридичних осіб цього "шоу". Українська пісня — це зброя. І це той випадок, коли ми повинні обʼєднуватись, аби відборонити своє,

– звернулася Христина Соловій до слухачів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як обранець Ольги Харлан заговорив українською. Італійський фехтувальник буквально  "розірвав" Мережу промовою про путіна .