Джамала стала лауреаткою Національної премії України імені Тараса Шевченка: співачка отримає багатотисячну премію за альбом Qırım

Новини шоубізнесу
1 487
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Джамала
Фото: instagram.com/jamalajaaa/

Збірка старовинних кримськотатарських пісень Qırım принесла українській співачці нагороду, яку свого часу отримували Василь Стус, Ліна Костенко та інші видатні діячі української культури

Українська та кримськотатарська співачка Джамала, яка втретє готується стати мамою , отримала визначну нагороду. За свою збірку старовинних кримськотатарських пісень під назвою Qırım, артистка стала лауреаткою Шевченківської премії. Більше деталей дізнавайтеся на Хочу!

Символічно, що нагородження Шевченківської премії відбулося 9 березня, у день народження видатного поета та духовного пророка української нації. А отримати свої нагороди діячі культури зібралися у драматичному театрі імені Івана Франка у Києві.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

На сайті Офісу президента опублікований указ , в якому мовиться про призначення пенсії усім цьогорічним лауреатам державної нагороди. Так, переможці Національної премії України імені Тараса Шевченка отримають по 429 тисяч гривень.

Серед лауреатів, як ми вже встигли зазначити, опинилася відома співачка Джамала. Сама вона зізналася у новій публікації в Instagram , що досі не вірить, що її альбом, над яким вона дуже важко працювала, вшанували такою визначною премією.

Лауреатка Шевченківської премії! Пишу ці слова і не вірю!! Це справді та сама нагорода яку отримував Євген Станкович, Мирослав Скорик, Ліна Костенко, Борис Лятошинський, Василь Стус та багато інших великих постатей, які назавжди будуть єдиними та неповторними! Ні, це не сон!
— прокоментувала артистка.
Джамала
Фото: instagram.com/jamalajaaa/

Повний список лауреатів такий:

  • Джамаладінова Сусана Алімівна (Джамала), співачка, — за альбом "Qirim";

  • Єрмоленко Андрій Іванович, художник, — за серію художніх робіт "Ukrainian resistance/Український опір";

  • Лазуткін Дмитро Михайлович, поет, — за книгу поезій "Закладка";

  • Малолєтка Євген Костянтинович, Чернов Мстислав Андрійович, Степаненко Василіса Іллівна, журналісти, — за серію журналістських матеріалів про облогу Маріуполя (репортажі, фото та відеорепортажі, розслідування та фільм "20 днів у Маріуполі");

  • Цепколенко Кармелла Семенівна, композиторка, — за кантати "Читаючи історію" за поезією Оксани Забужко, "Звідки ти, чорна валко, пташина зграє?" за поезією Сергія Жадана, Дуель-Дует для скрипки та контрабасу, Симфонію №5;

  • Чорногуз Ярина Ярославівна, поетеса, — за книгу поезій "[dasein: оборона присутності]";

  • Уривський Іван Сергійович, режисер-постановник, Овсійчук Тетяна Володимирівна, художниця-постановниця, Карпенко Сусанна Євгеніївна, хормейстерка, — за виставу "Конотопська відьма" за повістю Григорія Квітки-Основ’яненка Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, фільм “20 днів у Маріуполі” може також здобути премію Оскар . Ця стрічка може стати першим українським фільмом, який отримає настільки визначну нагороду.