Такого ще не було: вперше в історії Євробачення, переможцем може стати небінарна особистість

Новини шоубізнесу
25 367
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Журналістка

Співак Nemo
Фото: instagram.com/nemothings

24-річний співак Nemo має всі шанси стати цьогорічним переможцем міжнародного пісенного конкурсу та розповісти світові про небінарних персон

Вже не перший тиждень лідером серед учасників Євробачення залишається 24-річний співак Nemo. Цьогоріч він представлятиме Швейцарію з унікальною піснею, яка може стати голосом усієї ЛГБТ-спільноти на міжнародному пісенному конкурсі.

На тлі цього, як зазначає видання Daily Mail, в історії конкурсу може вперше статися таке, що переможцем стане небінарна особистість (ті, хто не визначає ані свою стать, ані гендерну роль). Варто зазначити, що у 2014 році перемогу на Євробаченні здобув Том Нойвірт — більш відомий під жіночим альтер его Кончита Вурст, — який є відкритим геєм. Проте людини, яка б називала себе небінарною особистістю, ще жодного разу не було у списках переможців конкурсу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Втім, зараз букмекери вкрай високо оцінюють шанси співака Nemo отримати перше місце на міжнародному пісенному конкурсі, грандфінал якого відбудеться вже 11 травня. Однак його пісня — теж щось нове для Євробачення, адже 24-річний співак, який називає себе “вони” розповідає про усвідомлення своєї небінарної ідентичності.

Вважається, що якщо Nemo витримають всі ці високі ноти та продемонструють всі ці різні стилі, вони отримають дуже високу оцінку серед журі, але важко знати, що вирішать глядачі, оскільки реального прецеденту немає. Це дуже унікальна пісня, яка виходить за рамки,
— каже один з експертів Євробачення.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, нещодавно фіційні фан-клуби Євробачення дали перші бали країнам-учасницям. Вже відомо, які оцінки отримала Україна від глядачів.