"Схоже, історії України ви не знаєте...": Гайтана стала жертвою хейтерів після того, як заговорила російською

Новини шоубізнесу
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Гайтана вляпалася у мовний скандал
Гайтана. Фото: instagram.com/gaitanamusic

Артистка пояснила, чому раптом опублікувала допис у соцмережах російською мовою

Українська співачка Гайтана, яка вперше за 10 років випустила новий альбом, неочікувано опинилася у центрі обговорень через використання російською мови в одному зі своїх дописів на Instagram. Однак це буквально розлютило прихильників артистки. Як вона сама на це відреагувала — дізнавайтеся на Хочу!

Так, у себе в соцмережах Гайтана опублікувала допис та зізналася, що за останні два з половиною роки вона вперше купила квіти. При цьому артистка зазначила, що саме такі живі композиції дарують їй відчуття комфорту в домі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Однак багатьох фанів обурило те, що свій допис в Instagram Гайтана зробила саме російською мовою, тоді як з початку повномасштабної війни вона переважно спілкувалася українською. Коментарі під дописом були різкими:

  • Байдуже було б всім, що у вас багато рідних російськомовних людей. Ви публічна особа... Та ви або забули про це, або забули, що ви українська співачка, а в Україні війна. І не розумієте, що мова, це один з тих факторів, які ворог намагається знищити сотні років. Схоже, історії України ви не знаєте.

  • Гайтано, а чому все російською?🤢

  • Прикро читати вас російською,

— пишуть у коментарях.

Гайтану розкритикували у Мережі
Гайтана нарвалася на хейт. Фото: скріншот

Трохи пізніше співачка вирішила пояснити свою позицію, зазначивши, що серед її рідних є люди, які говорять різними мовами. Вона також додала, що для неї важливіші вчинки людей, а не мова, якою вони спілкуються.

Тому що у мене багато рідних та близьких людей, які спілкуються зі мною різними мовами: українською, російською, німецькою, англійською, французькою...Я люблю, поважаю і обираю людей для себе тільки завдяки їхнім вчинкам,
— прокоментувала співачка в Insta Stories.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше відома співачка привселюдно присоромила Гайтану за замовчування російського нападу на Україну. Мʼята зізналася, що не погодилася б сісти за один стіл зі своєю ексколегою.