Шеф-кухар вразив подробицями участі в популярному кулінарному телешоу

Знаменитості
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Нескладно здогадатися, що у всіх телешоу зазвичай акцент саме на частці “шоу”. Про те, що насправді відбувалося за лаштунками одного з відомих кулінарних телешоу, розповів його переможець. Ви будете шоковані!

Переможець шоу “Пекельна кухня” та шеф-кухар ресторану високої кухні Юрій Діденко дав велике інтерв’ю виданню РБК-Україна. У ньому він розповів, як йому вдалося попасти у шоу та якою ціною дісталася перемога на проєкті.

Закритий гештальт

За словами Юрія, перемога в “Пекельній кухні” не була його заповітною мрією - це радше закритий гештальт: “У 2011 році “1+1” не взяли у проєкт. Я приїхав на відеокастинг. Можливо, я тоді соромився, хоча я вже тоді нормально стояв на сцені й в інституті був капітаном команди КВК і там збірної. Я, до того як стати поваром, був чудовим артистом. Співав у хорі, грав у КВК, розказував гуморески”. Спробувати потрапити у шоу ще раз шеф-кухар наважився через 10 років.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Три відмови від “МастерШефу”

Перед участю у “Пекельній кухні” Діденко тричі “пролітав” з іншим кулінарним телешоу - “МастерШеф”: “Три рази морочили мені голову: запрошували, я двічі відмовив, а третій раз вирішив із Люльком піти. Це мій друг, який потрапив в суперфінал “МастерШеф. Професіонали”. 

На момент проб шеф-кухар перебував у Полтавській області, оскільки відкривав ресторан: “Лежу в готелі, дивлюсь телевізор: “Новий канал”, реклама “Пекельної кухні”. Я дзвоню жінці й кажу: “Давай спробуємо”. Вона відповідає: “Пробуй, заповнюй анкету”. Я заходжу в цей же вечір на сайт - заповнюю анкету і відправляю”. 

Йому передзвонили через 2 тижні - провели бесіду та два відеокастинга. Про те, що Юрій пройшов в наступний тур він дізнався ще через 2-3 тижні. Йому сказали брати свою страву та приїзджати в Київ: “Я якраз готувався до великого дегустаційного майстер-класу в Одесі. Я взяв цю страву з майстер-класу, завакумірував, все красиво зробив та поїхав з нею в Київ. Поїхав на свій день народження - 10 лютого”. 

Дату шеф-кухар обрав невипадково: “Вони мені сказали три дати: 9,10 та 11 лютого. Ну, думаю, виберу 10 - щоб пощастило. А якщо ні, то скажу: “У мене сьогодні день народження - зробіть подарунок”. Ну, а що?!”.

Шеф-кухар вразив подробицями участі в популярному кулінарному телешоу - фото №1

Зйомки шоу - дуже затратний процес

За словами Юрія, на зйомки витрачається багато грошей. Шеф-кухар навіть спробував приблизно порахувати, скільки було витрачено грошей на продукти. Сума вражає!

Телешоу має домовленості з “Ашаном”, тож саме він забезпечував харчування учасників. А ось продукти на приготування виділяла мережа магазинів “Метро”: “Там нереальні гроші! Плюс годування всього персоналу, знімальної групи”.

Після проходження відеокастингу довелося знову чекати ще кілька тижнів, щоб дізнатися, що Юрій таки пройшов у шоу. Вони написали в Telegram список всього, що він має з собою взяти та попросили попередити рідних та колег, що шеф-кухаря не буде 2 місяці.

Якщо ти не цікавий - ти непотрібний

Виявилося, що професіональні навики учасників шоу стоять далеко не на першому місці: “Якщо ти не цікавий ні режисерам, ні глядачам, і на тебе не цікаво дивитись через об’єктив камери - ти безпонтовий, непотрібний”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Було дуже важко

Бували моменти, коли потрібно було посміхатися, проявляти якісь емоції на камеру. За словами Юрія, це досить складно, оскільки зйомки відбувалися вночі чи навіть під ранок. Найскладніше було, коли записували 20 учасників: “Це був дурдом: 4 журналісти, 4 вагончики й нас 20. І з кожним треба мінімум пів години поспілкуватися. Люди різні, у кожного різні характери, і кожен це по-різному сприймає. Дуже важко”.

Також обтяжувала невідомість, чи вдасться перемогти: “Виходить так, що там тебе просто попруть: створять проти тебе коаліцію, виведуть тебе на номінацію, підставлять тебе. Так вийшло, що я жодного разу не стояв у номінації за весь проєкт. Пару раз я теж робив помилки. Ми всі люди і є момент стресу, нервів, стомленості, недосипання - це дається в знаки”.

Про дещо глядачі ніколи не дізнаються

Шеф-кухар зізнається, що кілька разів “запоров” деякі фішки. Тоді він підіймав руку і казав про те, що сталося. “Ми ночами робили заготовки. Чим менше людей ставало - тим довше ми це робили (особливо останні рази). Ми там стояли до 6-7 ранку, поки не приходила знімальна група із режисером і не виганяла тебе. Кажуть: “Ідіть звідси к х*рам собачим, дайте підготувати площадку для зйомки”. А ми ще стоїмо й доробляємо ці заготовки, всю ніч не спавши”, - каже Юрій.

Шеф-кухар вразив подробицями участі в популярному кулінарному телешоу - фото №2

Куди ж без хейтерів

Діденко не розповідає і не показує всі ті бридкі речі, які йому писали: “Іноді не розумієш, скільки у людей жовчі й гівна в голові, щоб сидіти та писати такі речі. В житті нічим більше зайнятись, чим обговорювати, обс*рати інших людей. Людина для того, щоб стояти на шоу, пройшла шлях і вона не просто так туди потрапила”.

За словами Юрія, йому ще мало дісталося: “ Були моменти, але небагато. Я читав це все в YouTube. Спеціально читав і перечитував всі коментарі. Я раніше не читав, поки мені колега не сказав: “Юрчик, а ти почитай коменти. Там таку дикість пишуть, що голова качається”. Думаю, ну давай почитаю. Це насправді погана порада - мені це псувало настрій. Думаю собі: “Люди, ну що з вами?!”.

Раніше ми писали, за скільки Клопотенко готовий приготувати вам вечерю (у вас вдома). Можна подавитися від самих тільки розцінок!

Фото: @chef_didenko