"Негідні й неприйнятні": Папа Римський підтримав Україну та висловився щодо ракетних ударів росії

Знаменитості
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

87-річний Папа Римський Франциск приємно здивував український народ своєю підтримкою та засудив дії армії рф. Зокрема, мова йде про нещодавній російський ракетний удар. 

Відтак понтифік написав листа до Української греко-католицької церкви. У ньому він зауважив, що ті ракетні удари, які нанесли по території України російські війська не можна нічим виправдати. Папа назвав ці дії  “негідними та неприйнятними”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Папа у листі говорив про атаки  29 грудня та 2 січня. У листі Блаженнішому Святославу він написав:

Укотре через вас бажаю висловити мою близькість "багатостраждальній Україні", оплакувати загиблих і повірити Божому милосердю, утішити поранених і обійняти всіх, хто страждає в будь-який спосіб. Разом із Вами розділяю ті самі почуття презирства та болю, які Ви відчуваєте перед військовими операціями, що, завдаючи удару по цивільному населенню й цивільній інфраструктурі всієї країни, є негідними й неприйнятними та не можуть бути виправданими в жодний спосіб.

Франциск наголосив на важливості того, що головним обов'язком священнослужителів, є зробити так, щоб цю війну не стали вважати "забутою війною". Понтифік вірить, що вона не стане оповита тишею. Окрім того, Папа Римський зазначив, що кожну свою нагоду, яка йому випадає, він використовує аби нагадати світові про Україну.

У сьогоднішній загальній аудієнції [3 січня 2024 року.] я закликав не забувати народи, де є війна, пригадуючи, що „війна є божевіллям, війна завжди є програшем. Помолімось. Помолімось за людей в Палестині, Ізраїлі, Україні та багатьох інших місцях, де триває війна. Я те саме повторив 1 січня у Всесвітній день миру і продовжуватиму це робити, голосно закликаючи допоки не стихне гуркіт зброї в Україні і не розпочнеться шлях до справедливого миру.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Папа Римський відзначився цинічною заявою.   На відео Франциск щиро дякує громадянам росії за те, що вони залишаються "росіянами" в будь-який спосіб.