"Він здебільшого мовчить": Валентина Хамайко розповіла, як допомагала чоловіку адаптуватися після повернення з фронту

Знаменитості
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

На фото - Валентина Хамайко та її чоловік Андрій Оністрат
Фото: instagram.com/valentinakhamaiko/

"Страшно згадувати", - зізнається ведуча

Зіркова ведуча “Сніданку з 1+1” Валентина Хамайко, яка раніше хотіла піти на фронт вслід за чоловіком, зізналася, що він дуже змінився. Перебуваючи на фронті, її коханий пережив страшні потрясіння і їхні стосунки помітно змінилися. Звісно ж, не в кращий бік.

В ексклюзивному інтерв’ю для сайту obozrevatel Валентина розповіла, що її чоловік — Андрій Оністрат — за роки війни дуже змінився. При цьому сам військовий цього не усвідомлює і вважає, що він — такий же, як і раніше, зізнається ведуча.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За її словами, певний період їхні стосунки були досить складними. Бувало, що чоловік просто довго мовчав під час розмови телефоном, а потім просто клав слухавку.

Дуже важкі зміни сталися з Андрієм після втрати сина Остапа на фронті. Біль, який ми переживаємо, нестерпний… Коли чоловік повернувся після похорону на фронт, я зрозуміла, що ми віддаляємося одне від одного. Зловила себе на думці, що, розмовляючи по телефону, він здебільшого мовчить. А потім слухавка кладеться — і все. Людина продовжує жити в тотальному болі. Мене дуже лякав його стан. У дітей з’явилися страхи, що тато загине. І кожен з них плакав зі мною наодинці, розповідаючи про це і намагаючись почути від мене підтвердження, що все буде добре, він повернеться,
— розповідає Валентина Хамайко.
На фото ліворуч — Валентина Хамайко, праворуч — ведуча з чоловіком Андрієм Оністратом посміхаються на камеру
Колаж: obozrevatel.com

Телеведуча зізнається, що в певний момент їй стало лячно і вона почала просити чоловіка перевестися на службу ближче до дому. Йому це вдалося зробити, але на цьому проблеми не скінчилися.

Це були такі емоційні гойдалки — страшно згадувати. Тому я почала просити чоловіка перевестися поближче до нас. Бо ми розсипалися як родина. Він перевівся. І тоді прийшло усвідомлення глибини всіх змін, які сталися у нас за період війни. Я почала шукати військових психологів, переконувати чоловіка, що це потрібно. І не з першої спроби вдалося знайти спеціаліста, якому чоловік зміг довіритися. Я безмежно вдячна Оксані Шльонській, яка стала психологинею для Андрія. Минуло вже 2 місяці. І я нарешті можу сказати, що зараз бачу абсолютно іншу людину. І діти кажуть: тато змінився. Він чує, він говорить. Підвищена агресія, замкнутість — це відходить,
— каже Валентина.

Вона додає, що подібні проблеми зараз переживає багато українських сімей. І оскільки вона розуміє всю складність ситуації, то погодилася стати ведучою нового військового ток-шоу “Хоробрі серця”, прем’єра якого запланована на “1+1 Україна” вже 15 березня о 20:30. У кожному випуску будуть історії людей — військових та цивільних, які здійснили подвиги, захищаючи Україну від окупантів, і які своїми вчинками змінили хід історії.

Проєкт відкриватиме глибокі внутрішні моменти, емоцій буде багато. Але вони матимуть терапевтичний ефект. Дуже сподіваюся, що “Хоробрі серця” будуть дивитися родинами. Це допоможе нам краще зрозуміти тих, хто захищав і нині захищає нашу країну зі зброєю в руках,
— наголошує ведуча.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, напередодні Андрій Бєдняков звернувся до українців, які досі слухають російську музику. Шоумен опублікував гнівний пост на власній сторінці, не підбираючи слів.