Їздила в окупований Крим та потрапила в скандал на Євробаченні: неочікувані факти про Аліну Паш

Знаменитості
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Журналістка

Аліна Паш, фото
Фото: instagram.com/alinapash/

Що варто знати про співачку, яка могла поїхати на Євробачення у 2022 році замість гурту Kalush Orchestra

Її реп на закарпатському діалекті кілька років тому спричинив потужний фурор в українському шоубізнесі, однак одна груба помилка майже знищила кар'єру. Так-так, мова йде про Аліну Паш, яку у 2022 році дискваліфікували з Нацвідбору на Євробачення через її незаконну поїдку до окупованого Криму.

З усім тим біографія Аліни Паш налічує чимало цікавих фактів. Розповідаємо все найголовніше про неї!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

12 цікавих фактів з біографії Аліни Паш

Аліна Паш народилася 6 травня 1993 року в селі Буштино, Тячівського району. Вік — 30 років. Знак Зодіаку — Телець.

Освіту Аліна отримала в Київській муніципальній академії естрадного та циркового мистецтва ім. Л. Утьосова. За спеціальністю вона співачка естрадного вокалу.

Тато дівчини поліцейський, а мама працює вчителем музики та хореографії. Ймовірно від неї в Аліни й з'явилась тяга до творчості.

Першим словом Аліни було "йо" — це "так" на закарпатському говорі. А ще в дитинстві Паш була бунтаркою. Дівчинку часто не пускали на вечірки, тож вона тікала через вікно.

Аліна Паш не приховує того, що іноді курить траву. За словами зірки, в молодості її мама теж так робила.

Аліна Паш — вельми різнобічна особистість. Вона любить лижний спорт, подорожі, медитації та кулінарію. А ще дівчина колекціонує цукрові стіки.

У 2015 році Аліна Паш стала учасницею шоу "X-фактор", на якому посіла третє місце. Після цього й почалась кар'єра зірки.

Аліна Паш іноді працює моделлю. У 2018 році вона була обличчям колекції одягу дизайнерки Лілії Літковської. Також співачка знімалась для ательє козацького одягу "Отаман".

На День Незалежності 24 серпня 2019 року Аліна Паш виконала гімн України у стилі реп. Багатьох таке виконання пісні "Ще не вмерла Україна" обурило, однак популярність Аліни значно зросла.

У 2022 році Аліна Паш стала переможницею Національного відбору на Євробачення. Та її дискваліфікували через скандальну поїздку до окупованого Криму. Співачка намагалась виправдатися та навіть дала організаторам відбору підроблену довідку, однак правда викрилась.

Де зараз Аліна Паш? Після гучного скандалу у 2022 році співачка понесла сильні репутаційні збитки — багато прихильників відвернулось від неї. Зараз Аліна живе та працює в США, а на батьківщину повертатись не планує. Нещодавно зірка випустила англомовну пісню "Sabbath".

Особисте життя Аліни Паш — тема складна та загадкова. До 2021 року вона була в стосунках з Джо (Джонатан Іллель) — лідером групи DOP. Екскоханий Аліни був афрофранцузом та значно старшим за неї. Пара розбіглась після карантину, тому що увага Аліни перемкнулась на іншого чоловіка.

Аліна Паш, фото
Фото: instagram.com/nthdsy
Аліна Паш і її хлопець, фото
Фото: instagram.com/nthdsy
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть 11 цікавих фактів про Христину Соловій. Вона кинула Жадана та пішла від Вакарчука.