Підтримала Україну та попросила Росію зробити себе "іноагентом": цікаві факти про Аллу Пугачову

Знаменитості
517
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Алла Пугачова, фото
Фото: instagram.com/alla_my_love/

15 квітня Алла Пугачова відзначає 75-річчя

Сьогодні, 15 квітня — день народження Алли Пугачової. Попри те, що співачка — росіянка, вона не підтримала путінський режим й стала на сторону України. Після початку повномасштабної війни співачка припинила всі зв'язки з країною-агресором та переїхала з сім'єю до Ізраїлю. 

Однак, крім підтримки України, біографія Алли Пугачової налічує ще чимало цікавих деталей. Співачка мала вельми бурхливе особисте життя та не менш активну кар'єру.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

13 цікавих фактів про Аллу Пугачову

Алла Пугачова в молодості, фото
Фото: instagram.com/alla_my_love/

Алла Пугачова народилась 15 квітня 1949 року в Москві. Вік — 75 років. Знак Зодіаку — Овен. Відомо, що зріст Алли Пугачової 162 см, а вага — 64 кг, однак, швидше за все, зараз зірка важить менше, адже на недавніх фото можна помітити, що вона сильно схудла.

За національністю Алла Пугачова — росіянка. Однак вона має кілька громадянств — кіпрське та ізраїльське.

Батьки Алли Пугачової — Зінаїда Одегова і Борис Пугачов — були фронтовикам. Однак існує версія, що тато Алли — це насправді артист московського цирку, жонглер і акробат Йосип Бендицький. Мама зірки завагітніла від нього під час гастролей, але що не компрометувати артиста вийшла заміж за Бориса Пугачова, який й вдочерив Аллу.

У дитинстві та молодості Алла Пугачова мала доволі вольовий та різкий характер. Вона почала палити в 14 років. Та, попри проблеми з поведінкою, Алла успішно закінчила музичну школу по класу фортепіано і мала всі шанси стати великою піаністкою, однак вона обрала диригентсько-хорове відділення.

Дмитро Гордон та Алла Пугачова, фото
Фото: instagram.com/gordondmytro

Перш ніж стати відомою артисткою, Алла Борисівна працювала вчителем музики. Правда тривала ця робота лише 4 місяці. Колишні учні зірки пригадували, що вона завжди одягалась за останньою модою та нікому не ставила двійки.

Фірмовий образ Алли Пугачової з розпатланою зачіскою та балахонами випадково виник. Під час одного із фестивалів у Польщі співачці спалили волосся. Однак її подруга вирішила врятувати ситуацію та дала зірці об'ємну сукню, яка доповнила цей яскравий образ.

Алла Пугачова, фото
Фото: instagram.com/alla_my_love/

За час своєї кар'єри Алла Пугачова створила понад 500 пісень, що здобули популярність не лише на її батьківщині. Вона співала англійською, німецькою, французькою, угорською, фінською мовами та івритом.

Алла Пугачова також активно займалася кінематографом. Її можна побачити в таких фільмах, як "Старі пісні про головне", "За двома зайцями", "Сезон див", "Жінка, яка співає".

Алла Пугачова в молодості, фото
Фото: кадр з фільму

Пугачову переслідував серійний маніяк-вбивця. Анатолій Нагієв, на прізвисько Скажений, мав нездорове зацікавлення артисткою, однак, на щастя заподіяти їй шкоди він не зміг.

Алла Пугачова проявила свою підтримку ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС. Вона виступила у Чорнобилі одразу після аварії.

Пугачова не боялась йти проти влади. За те, що вона не співала хвалебні пісні тоталітарним лідерам, її творчість критикували. Наприклад, кліп на пісню "Айсберг" був заборонений через надто відверту поведінку співачки.

Після початку повномасштабної війни Алла Пугачова стала на бік України. Вона одразу закрила свій бізнес у Росії та виїхала з сім'єю до Ізраїлю . Згодом зірка навіть попросила уряд РФ визнати її "іноагентом" , як вони це зробили з Максимом Галкіним. Цікаво, що після 2014 року Пугачова не їздила до Криму та не була там офіційно помічена.

Особисте життя Алли Пугачової було вельми бурхливим.  Її першим чоловіком був литовський цирковий артист Міколас Орбакас, з яким вона прожила чотири роки та народила доньку Христину Орбакайте. Після цього у співачки було ще два шлюби, а в 1994 році вона одружилася зі співаком Філіпом Кіркоровим. Їхній союз тривав 11 років. Зараз Алла Пугачова одружена з гумористом Максимом Галкіним. Їхні стосунки сприймалися дещо негативно через значну вікову різницю — 27 років. Пара виховує двох дітей, які народилися за допомогою сурогатного материнства у 2013 році.

Перший чоловік Алли Пугачової, фото
Фото: instagram.com/alla_my_love/
Алла Пугачова та Максим Галкін, фото
Фото: instagram.com/maxgalkinru
Алла Пугачова з дітьми, фото
Фото: instagram.com/maxgalkinru
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть 19 цікавих фактів про Меловіна. Він робить ботокс, колекціонує скляні кулі та любить готувати.