Від виховательки в дитсадку до зірки Євробачення: 12 цікавих фактів про alyona alyona

Знаменитості
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Альона Альона, фото
Фото: instagram.com/alyona.alyona.official

Ви точно не все знаєте про цю відому реперку

alyona alyona — найвідоміша реп-виконавиця України. Однак її шлях до слави був доволі тривалим та ні крапельки не простим. Цікаві факти з біографії та особистого життя зірки читайте в нашому матеріалі. 

12 цікавих фактів з біографії alyona alyona

Справжнє ім'я alyona alyona — Альона Олегівна Савраненко. Цікаво, що на початку своєї кар'єри дівчина виступала під псевдонімом Al.kaida.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вік alyona alyona — 32 роки. Дата народження — 14 червня 1991 року. Знак Зодіаку — Близнюки. Вага — 127 кг. Зріст — 165 см.

Альона Альона показала фігуру, фото
Фото: instagram.com/alyona.alyona.official

Працювати alyona alyona почала з 15 років. За її плечима робота касиркою, колекторкою, прибиральницею.

Після закінчення педагогічного університету alyona alyona почала працювати вихователькою в дитячому садку Теремок. Згодом дівчина стала завідувачкою дитсадка в селі Дернівка під Києвом.

Свій перший хіт "Рибки" alyona alyona випустила у 2018 році. З того часу й почався розвиток її кар'єри. 

У 2019 році alyona alyona випускає дебютний альбом під назвою "Пушка". До платівки увійшов трек "Падло", записаний спільно з Аліною Паш.

Того ж 2019 року про alyona alyona написали в американському глянцевому виданні Vogue. Її назвали найнесподіванішою зіркою репу.

Восени 2020 року alyona alyona стала учасницею 7 сезону телешоу "Танці з зірками". Вона танцювала в парі з Юрієм Гуричем.

Альона Альона Барбі, фото
Фото: Facebook/КуклЬтура

15 січня 2021 року alyona alyona отримала нагороду Public Choice Award від премії Music Moves Europe Talent Awards. Також alyona alyona стала однією з 36 українок-прообразів серії ляльок Барбі.

Альона Савраненко нерідко потрапляла в гучні скандали. У 2021 році вона зняла себе оголеною з прапором України, однак через бурхливу критику користувачів видалила це фото. У липні 2021 року співачка записала пісню "Лжей-лжец" разом із російським гуртом "Каста" та Іваном Дорном, через що теж нарвалась на критику шанувальників. Того ж року зірка разом з RedBull знялась в рекламі з дрифтом автомобілів, після чого на Софійській площі залишилися сліди від коліс. Щоправда, реп-зірка попросила вибачення й разом з іншими волонтерами відмивала центр Києва.

У 2024 році alyona alyona отримала разом з Jerry Heil посіла третє місце на Євробаченні. Вони виступали з піснею Teresa & Maria.

Особисте життя зірки, звісно, хвилює прихильників. Відомо, що дівчина зустрічалася з репером-початківцем і блогером Денисом, який у Мережі відомий під псевдонімом Yoxden. Пара розійшлася на хорошій ноті і їм навіть вдалося залишитися друзями. Зараз в alyona alyona новий хлопець — відомий діджей і продюсер VovKING, який з 2010 року підкорює музичну індустрію. Ходять чутки, що зірка з коханим мешкають в Київській області з його батьками.

Альона Альона з хлопцем, фото
Фото: instagram.com/alyona.alyona.official
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А ще alyona alyona вміє свистіти. Про цей та свої інші таланти зірка розповіла напередодні фіналу Євробачення-2024.