Усі дати – на долоню, а шпаргалки – під килимок: як знімався проєкт "Розкажи історію" на Новому каналі

Новини ТВ-шоу
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Минулої п'ятниці, 17 листопада, на Новому каналі стартував 2 сезон освітньо-розважального проєкту "Розкажи історію". Про що він, хто в ньому знімається і як загалом проходили зйомки – розповідаємо у новому матеріалі на Хочу.ua.

Телепрограма "Розкажи історію"  – це 10 випусків, у яких коміки разом із запрошеними зірками та експертом-ведучим Ромою Міщеряковим та учителем історії Глібом Капустіним обговорюють ключові події України та її видатних діячів. Вони ведуть свою розповідь через комедію, чисто по-людськи – так, щоб біографію Кобзаря захотілося переказати колезі на роботі.

Усі дати – на долоню, а шпаргалки – під килимок: як знімався проєкт "Розкажи історію" на Новому каналі - фото №1
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ведучий проєкту зізнається, що мав особливу методику у підготовці до зйомок. Каже, що було непросто:

Думаю, напередодні зйомок мені було трішки складніше за інших, бо як ведучий я готувався до всіх тем. А наші гумористи та зірки лише до певних, – говорить Рома Міщеряков. – Оскільки ми знімали по 3 епізоди на день із перервою лише в 1,5 год, це було непросто.

Я боявся щось забути, переплутати чи недоговорити. Методику запам'ятовування підказала керівниця проекту Юля Кушнір. Вона сказала: "Структуруй собі все. Випиши на папірці по блоках, що ти будеш розповідати. Має бути маленька нотатка з тезами" . Ця схема з'явилась десь на 4-му випуску, тож усі інші епізоди я знімав за нею. І це справді працювало!

Усі дати – на долоню, а шпаргалки – під килимок: як знімався проєкт "Розкажи історію" на Новому каналі - фото №2

Один із резидентів проєкту, комік та стендапер Вася Байдак теж мав власну особливу методику запам’ятовування матеріалу. Він зізнається, що іноді завчав матеріал ще з ночі, а вранці повторював.

До зйомок цього проекту я готувався все своє життя. Ніколи не вчив історію, щоб потім вивчати її з нашою командою й дивуватися, наскільки вона потужна. Та якщо без жартів, то щойно сказали, що буде новий сезон, вже його чекав, – з усмішкою розповідає Вася Байдак. – У мене свій підхід до запам'ятовування матеріалу.

У більшості випусків я вивчав матеріал чітко перед зйомками й розповідав у кадрі. Цьому є пояснення! По-перше, я ледачий. По-друге, мені дуже подобалося приходити трішки заздалегідь, брати чашку кави й читати в нашій атмосфері. По-третє, не хотів робити вигляд, що знаю абсолютно все. Переглядав лише свою частину й виписував важливі моменти на руку. Бо маю велику проблему із запам'ятовуванням імен та дат. А ще деякі шпаргалки ховав під килимок. Потім діставав і читав під час зйомки. І це було класно, бо ніхто не сварив, як у школі, за те, що ти піддивляєшся.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми повідомляли, що популярне українське шоу "Розсміши коміка" переїжджає на інший канал. Крім того, оновлюється і склад журі: в одному з крісел опинилася Леся Нікітюк!

Фото: пресслужба Нового каналу