Як довго можна зберігати сало в морозилці: несподівана відповідь, про яку знають не всі

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як смачно засолити сало . Тепер ділимось порадами щодо його зберігання.

Дотримуючись їх, можна надовше зберегти продукт придатним до вживання. Як зберігати свіже та солоне свиняче сало, розповідаємо разом із порталом “Главред” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Свіже сало

Для тривалого зберігання свинячого сала його краще покласти в прохолодне місце – в холодильник. І все ж, набагато краще буде, якщо сало буде принаймні засипане з боків сіллю. Важливо звертати увагу на зовнішній вигляд сала: навіть одна зіпсована частинка може стати причиною псування всього шматка.

Зберігання в морозилці

У морозильній камері сало може зберігатися як сирим, так і засоленим. Причому у другому випадку воно буде зберігатися довше. Також важливо перед тим, як заховати сало в морозилку, загорнути його в поліетиленовий пакет.

Як правильно зберігати сало

Якщо ви віддаєте перевагу копченому салу, загорніть його перед зберіганням в невеликі шматки полотняних ганчірок. Після цього сало поміщаємо в поліетиленовий пакет і кладемо в морозилку. Ще один дуже давній спосіб тривалого зберігання сала – в скляних банках.

Скільки днів солиться сало в холодильнику

Посолений шматок сала слід помістити в підходящу посудину з кришкою. Так сало залишається при кімнатній температурі не більше доби. Після цього сало поміщають в холодильник на 3-7 днів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

І, звісно, чим більшими будуть шматочки, тим довше вони будуть просолюватися. Також ми розповідали, як обирати сало для засолювання.