Безпрограшне новорічне меню: чим задобрити символ 2024 року і що готувати на Новий рік

Їжа
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Новий рік 2024 вже не за горами! Чимало людей із захватом чекають на це свято, адже для багатьох воно асоціюється з вихідними , домашнім затишком та подарунками, рідними й друзями, з якими можна весело провести час і відволіктися від усіх проблем та негараздів.

Символом 2024 року буде Зелений Дерев'яний Дракон. А це значить, що новорічний стіл потрібно буде прикрасити та сервірувати так, щоб догодити цій тварині! Як це зробити і що приготувати на свято - розповідаємо на HOCHU.ua! Ми вже підготували для вас безпрограшне меню та кілька порад щодо прикрашання святкового столу й створення ідеальної атмосфери у домі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як задобрити символ 2024 року - Зеленого Дракона: список того, що йому сподобається

Безпрограшне новорічне меню: чим задобрити символ 2024 року і що готувати на Новий рік - фото №1
Фото: hnatob.com

Почнемо з того, що за китайським календарем рік Дракона почнеться лише 10 лютого 2024 року. Та оскільки ми Новий рік зустрічаємо 1 січня, доцільно буде подбати про все заздалегідь, тобто підготуватися ще до настання новорічної ночі.

У наступному році головними будуть два кольори: зелений і коричневий , адже по-правильному 2024 рік - це рік Зеленого Дерев'яного Дракона. Зелений колір символізує оновлення природи та молодість; він - своєрідний "міст" між абсолютно протилежними кольорами - гарячим червоним і холодним синім, тож зелений сприймається як колір надії на все добре, миру, спокою й злагоди. А от коричневий вважається більш нейтральним, але також природним, "надійним" кольором.

Щодо Дракона, то ця міфічна тварина уособлює силу, енергію й пристрасть. А ще символізує багатство, оскільки у казках завжди охороняє золото та дорогоцінності.

Щоб Зелений Дерев'яний Дракон - символ 2024 року був задоволеним, достатньо правильно оформити стіл та приготувати страви, які будуть йому до вподоби. Йдеться насамперед про гострі страви та азійську кухню. Далі розкажемо про це детальніше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ідеальне меню на Новий рік 2024: що має бути на столі у новорічну ніч

Безпрограшне новорічне меню: чим задобрити символ 2024 року і що готувати на Новий рік - фото №2

По-перше, любителі суші можуть бути спокійні: ця страва ідеально впишеться у новорічне меню на рік Дракона. А якщо ви обожнюєте гострий імбир, васабі та соєвий соус, тоді половина роботи, вважайте, вже зроблена!

По-друге, не зайвим буде включити до новорічного меню на рік прийдешній гострий перчик: чилі або халапеньйо. Можна взяти соус із ними або почастувати гостей маринованим чилі з медом, або просто включити ці інгредієнти до якихось інших страв.

Часник і цибуля теж будуть в тему! Наприклад, ви можете приготувати ароматне часникове масло, яке чудово поєднується з грінками, або ж смачні рулетики з крабовими паличками та часником. Вбити відразу двох зайців - і за смаком, і за кольором - вдасться, якщо будете готувати хрусткі цибулеві кільця або ситні цибулеві котлети , які точно оцінять усі гості!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не забудьте поставити на святковий стіл і м'ясо! Причому підійде практично будь-яке: курятина, свинина, яловичина, баранина, качка, індичка тощо. Під забороною лише кролятина (бо це протилежний до Дракона знак Зодіаку).

Якщо хочете привернути багатство та матеріальний достаток у своє життя, обов'язково поставте на стіл у новорічну ніч 2024 рибу та страви з рисом. Найкращий варіант, звісно ж, суші або неймовірний "ледачий" суші-торт, який легко приготувати вдома самостійно, а головне - швидко!

Безпрограшне новорічне меню: чим задобрити символ 2024 року і що готувати на Новий рік - фото №3
Фото: Depositphotos

Готуючи салати, віддавайте перевагу тим, які виглядатимуть максимально привабливо: яскравим і соковитим, у красивих тарілках. Наприклад, замість традиційного Олів'є спробуйте приготувати "спрощений варіант" без картоплі або екзотичний - Олів'є без ковбаси , яка заміняється іншим смачним інгредієнтом! Одним із наших фаворитів є також салат Катмі Цецилі - легендарна грузинська закуска з куркою та соковитими овочами.

На завершення не забудьте подбати і про свіжі фрукти. Чудовим варіантом будуть соковиті зелені яблука та виноград, ківі, а також яскраві апельсини, мандарини, гранати, хурма, банани та інша смакота.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про диво-салат, який готується за 5 хв! З такою стравою ви ніколи не підете з-за столу голодним, а ваші гості точно проситимуть рецепт!