Жуки самі повтікають із банок з крупами: поради щодо безпечного зберігання

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як правильно зберігати квасолю , щоб там не завелися черв’яки. Тепер ділимось порадами щодо того, як запобігти появі жуків та інших комах у крупах.

Про це розповіли на порталі “Клатч” . Перш за все, варто знати про причини появи там комах. Їх личинки можуть бути в їжі вже на момент покупки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За цим треба уважно стежити ще на етапі купівлі, однак визначити це можна не завжди. Не варто тримати крупи, цукор та борошно в звичайних пакетах з поліетилену або ж залишати в заводській упаковці. Пластикові контейнери для цього теж слабко підходять.

Для збереження продукту найбільше підходить скляна тара з щільними кришками. Також підходить посуд з кераміки або металу. Крупи потрібно завжди щільно закривати та ставити в темне місце.

Як відлякати жуків від круп

Народні методи радять відлякувати жучків часником, гірким перцем або лавровим листком. У шафку, де зберігається крупа, можна покласти мішечки з пахучими травами - полином, лавандою, гвоздикою або м'ятою. Полички варто регулярно протирати з оцтом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тримайте запаси у сухому і теплому місці, куди не потрапляє світло. Також ми розповідали, яка насправді різниця між арабікою та робустою.