Їм там не місце: 8 продуктів, які заборонено зберігати в холодильнику

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як продовжити життя готових салатів . Тепер розповідаємо, які продукти не треба зберігати в холодильнику.

Класти їх саме в холодильник може здатися логічним, однак не всі продукти добре зберігаються в прохолоді. Разом з UAportal розповідаємо, які продукти краще зберігати просто  на кухні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Мед

Цей продукт, що ідеально поєднується з гарячим молоком, сніданками та десертами, не варто зберігати в холодильнику. Мед стане надто твердим і втратить свій смак.

Продукт зберігається при кімнатній температурі в герметичному контейнері. Просто ставте його подалі від прямих сонячних променів.

Оливкова олія

Уникайте такого зберігання. Через холодну температуру оливкова олія швидко прогіркне, загусне і втратить свій смак. У деяких випадках вона може навіть стати каламутною, тоді її треба нагріти - і продукт знову стане прозорим. Найкраще зберігати оливкову олію в пляшках або каністрах з темного скла.

Цибуля та часник

Зберігання в холодильнику призведе до їх передчасного псування. Холодні умови прискорюють гниття та зменшують їхні ароматичні властивості. Покладіть овочі в прохолодне, темне і сухе місце.

Хліб

Холодні температури спричиняють окислення, внаслідок чого хліб може стати липким та несмачним. Тримайте його у хлібниці або контейнері.

Авокадо

Недозрілі авокадо не можна зберігати в холодильнику. Холодні температури заважають процесу дозрівання і негативно впливають на смак.

Помідори

Помідори краще зберігають смак при температурі від 12 до 16 градусів за Цельсієм. Нижчі температури погіршують смак томатів, а високі - прискорюють процес гниття. Картопля

Покладіть її в прохолодне, сухе і добре захищене місце, наприклад, у підвал або комору. Холодильник зробить її борошнистою і призведе до перетворення крохмалю на цукор.

Манго

Недостиглі манго в холодильнику зіпсуються, не дозрівши. Замість цього покладіть їх при кімнатній температурі разом з іншими фруктами в паперовий пакет.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тепер ви знаєте, як це робити правильно. Також ми розповідали, як правильно зберігати крупи .