Не вся підійде: як правильно вибрати пшеницю на кутю

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Традиційно кутю на Різдво готують з круп. І хоч є варіанти з рису та перловки, найпопулярнішим основним компонентом є пшениця. Ми ділились старовинним рецептом страви.

Зазвичай кутю готують з вареної пшениці, а також додають мед з маком. Але саме від пшениці залежить основний смак страви. На smachnonews.24tv.ua розповіли, яке зерно підходить для куті найбільше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як вибрати пшеницю на кутю

Від зерна залежить, чи крупа добряче розвариться, наскільки пружними будуть зернинки тощо. Найкраще для цієї страви обирати шліфовану пшеницю. Вона продається вже очищеною, адже її обробляють на заводі.

А головним її плюсом є те, що така крупа приготується в рази швидше, ніж нешліфована. Та й води на варіння вона вимагатиме менше.

Чи замочувати кутю на ніч, як радять старші кулінари - вирішувати вам. Цей крок необхідний для нешліфованої пшениці. Шліфоване ж зерно слід ретельно промити під проточною водою та поставити варитися на повільному вогні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Шліфована пшениця буде готова вже через 30 – 40 хвилин після закипання. Кутя чудово поєднується з багатьма сухофруктами, найчастіше додають родзинки, журавлину, курагу, в'ялені фініки. Також використовують різні види горіхів. Ще ми розповідали, як приготувати Багату кутю на Різдво.