Багато хто припускається цієї помилки: що насправді слід зробити з олією з консервів

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як довго можна зберігати відкриті консерви . Часто рибу консервують у олії. Цей жир з консервованого тунця чи сардини - це не сміття, яке можна просто викинути в раковину. Він може завдати шкоди навколишньому середовищу, а ще спричинити таку неприємну ситуацію, як забиту каналізацію.

Як і будь-яка інша олія, жир, в якому консервують рибу, не підлягає звичайній утилізації, її не можна зливати в раковину. Про це розповіли на uaportal.com . Річ у тім, що при контакті з холодною водою вона твердне і забиває труби. Це може призвести до засмічення каналізації, звідти буде неприємно пахнути. Це потребуватиме прямого вручання - а саме застосування шкідливих хімікатів для прочищення труб.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тому олію з консервованого тунця потрібно правильно утилізувати. Для цього її потрібно:

  1. Злити в пляшку з іншими кулінарними оліями, які ви хочете утилізувати.

  2. Відправити пляшку з олією до спеціалізованого центру збору.

А ще олію з консервованого тунця можна використовувати в кулінарії. Вона додає стравам вишуканого і особливого середземноморського смаку. Додавайте її туди, де, на ваш смак, буде доречним смак морепродуктів. Олію варто додавати в невеликих кількостях, змішуючи з іншими кулінарними оліями. Головне - не можна виливати цю рідину в раковину.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цей жир може легко завдати шкоди як навколишньому середовищу, так і вашій каналізації. Утилізуйте її правильно або використовуйте в кулінарії. Також ми розповідали, як швидко охолодити занадто гарячу їжу.