Що сподобається Дракону: як скласти меню на Китайський новий рік

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Китайський Новий Рік цьогоріч припадає на 10 лютого. Символом 2024 року стане Зелений дерев’яний дракон. це накладає відбиток на святкове меню.

У країнах Азії це свято відзначають з масовими гуляннями, фестивалями та застіллями. Разом із smachnonews.24tv.ua ділимось підбіркою традиційних страв на святковому столі у цю ніч.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Традиційні страви на Китайський Новий Рік: смачні символи та побажання

Китайський Новий Рік – це не просто свято, це справжня феєрія смаків та ароматів. За кожною стравою на новорічному столі стоїть глибокий символізм та щирі побажання.

Рисовий пиріг Нян Гао

Символ цієї страви багатство та високий статус. Її смак може бути як солодким, так і солоним, залежно від регіону.

Риба на пару з соєвим соусом

Ця страва є легендарним символом процвітання. Готує її кожен на свій смак та вподобання, використовуючи ті компоненти та ту рибу, яка найбільше подобається.

Курка

М’ясо птиці символізує єдність та сімейне щастя. Приготуйте її шматочками або запечіть цілу. Смак та вигляд цієї страви у Китаї залежить від регіону та вподобань.

Китайські пельмені

Пельмені в Китаї теж символізують багатство та удачу. Це універсальна страва, адже начинку можна обрати будь-яку - від м'яса та овочів до червоної квасолі та кунжуту. Білий пельмень означає срібний злиток, а в яєчному клярі – золотий.

Танг Юань – солодкі рисові кульки

Страва символізує возз'єднання сім'ї та щастя. Їх роблять з солодкими начинками наприклад, з червоної квасолі, арахісу, кунжуту.

Гриби шиїтаке

Цей продукт символізує довголіття та удача. Його додають до інших страв, наприклад, тушкують з бок-хой, з вегетаріанським устричним соусом.

Мандарини та апельсини

Цитрусові в Китаї означають удачу та багатство. Їх зазвичай подають наприкінці трапези, ними обмінюються під час візитів до родичів.

Локшина

Цей традиційний азійський продукт символізує довголіття та щастя. Її часто готують вручну, а подають з бульйоном або соусом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Смачного вам та щасливого Китайського Нового Року! Також ми ділились ідеями сніданків на День святого Валентина.