Щоб купити найсвіжішу рибу, подивіться їй у очі: поради з вибору оселедця

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як правильно готувати креветки . Тепер ділимось порадами з вибору смачного та свіжого оселедця в магазині.

Неприємно принести рибу додому і тільки там виявити, що продукт не першої свіжості. Щоб цього не сталося, варто вміти відрізняти старого оселедця від свіжого. На що звернути увагу під час вибору, розповіли на Ukr.Media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Увага на зябра

Саме ця частина риби починає псуватися першою. Щоб дізнатися, чи не почалися гнильні процеси, до них варто принюхатися — запах зябер повинен бути нейтральним.

Запах

Якщо є можливість, понюхайте оселедець. Свіжий оселедець має приємний морський аромат. А неприємний запах від рибини може свідчити про несвіжість.

Колір оселедця

Свіжий оселедець має яскравий, насичений колір шкіри. Вона повинна бути сріблясто-сірою або блакитною. Уникайте рибини, шкіра якої бліда - це може свідчити про те, що вона довго лежить на прилавку.

Структура м'яса

Якщо є можливість, торкніться рибини через упаковку. Надайте перевагу оселедцю із твердим м'ясом і чіткими контурами. М’якість тушки може бути ознакою поганої якості. На дотик свіжий оселедець повинен бути пружним, якщо трохи надавити пальцем, він повернеться до своєї форми. Вм'ятина ж може свідчити про те, що риба не дуже свіжа.

Очі

Це вірна ознака, якщо ви купуєте не солону, а свіжу або морожену рибу. Індикатором того, як давно виловили рибину, стануть очі. У свіжого оселедця вони неодмінно мають бути прозорими.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так можна обрати найкращу рибу. Також ми розповідали, чим на кухні замінити пергамент для випікання.