Всі роблять цю помилку: продукти, які заборонено мити перед приготуванням

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як туалетний папір допоможе впоратись з неприємним запахом у холодильнику. Тепер ділимось переліком продуктів, які не варто мити перед приготуванням.

Мити ці інгредієнти - це помилка, що може негативно вплинути на смак і безпечність їжі. Разом із ProstoWay розповідаємо про 4 поширені помилки, пов'язані з обробкою продуктів перед приготуванням.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Миття сирого м'яса

Ця поширена практика не має сенсу з точки зору безпеки, адже висока температура під час подальшого приготування все одно вбиває всі шкідливі мікроби. Крім того, миття сирого м'яса може призвести до поширення бактерій по кухні. Вода та бризки з м'яса можуть потрапити на інші продукти, посуд та поверхні, що несе ризик зараження.

Миття курячих яєць

Мити курячі яйця перед зберіганням - помилка! Змиваючи захисний шар з шкаралупи, ви робите їх більш вразливими до бактерій. А ще після миття сальмонела, яка може бути присутня на шкаралупі, може проникнути всередину яйця через пори.

Миття риби

Як і м'ясо, риба не потребує миття перед приготуванням Єдиний виняток - видалення бруду з черевної порожнини після потрошіння. Надмірне миття може негативно вплинути на текстуру риби.

Миття грибів

Гриби мають пористу структуру, яка легко вбирає воду. Промивання грибів робить їх водянистими і позбавляє насиченого смаку. Щоб очистити гриби, рекомендується просто обережно протерти їх серветкою або вологою ганчіркою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правильна обробка продуктів перед приготуванням - запорука безпечної та смачної їжі. Також ми розповідали, як можна застосувати на кухні стебла зелені.