Не викидайте мед, що зацукрився: як повернути його до життя

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

смачний мед
Агрополіт / Мед можна повернути до рідкого стану

Є один простий лайфхак, який легко повторити

Ми розповідали, як повернути свіжість зелені, що зів’яла. Тепер ділимось лайфхаком, який допоможе розтопити зацукрований мед. 

У кулінарії цінується і використовується виключно рідкий мед. В цій формі його легко використовувати для приготування різних страв, додавати у випічку, напої тощо. Але мед з часом зацукровується. Разом із ProstoWay розповідаємо, як повернути його до життя.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як повернути рідку текстуру меду

Використовувати зацукрований мед складно, якщо не неможливо. Перший спосіб, який, напевно, здається найпростішим - відправити його до мікрохвильовки. І це поверне текстуру, втім, мед втратить свої корисні властивості. У вас залишиться просто смачна добавка.

Якщо ж ви хочете зробити мед рідким без шкоди для його складу, зробіть водяну баню. Для цього візьміть каструлю, в яку вільно поміститься банка з медом. Після цього її слід заповнити водою і поставити на плиту на невеликий вогонь. Рівень води повинен бути таким, щоб банка, яку поставили всередину, визирала з води.

Температура води в процесі не повинна нагріватися вище 40 градусів. За цієї температури мед з часом відтане. Жодний складних маніпуляцій не потрібно - достатньо трохи помішувати його ложкою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Досить швидко мед знову стане рідким. Його можна буде використовувати. Також ми розповідали, як швидко чистити арахіс.