Найпростіші поради для готової їжі: що пам’ятати, щоб не отруїтись

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

зберігання готової їжі
EVA.UA / Термін придатності їжі залежить від простих факторів

Все залежить від найпростіших дій

Через кілька днів почнеться Масниця, а за нею, з перервою у Великий піст - Великдень. Ми розповідали, які страви готують українці до цього свята. 

Незле буде нагадати, як залишати їжу свіжою якомога довше. Розповідаємо разом із Pixelinform про деталі, які допоможуть.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не залишайте їжу при кімнатній температурі

Готову страву не можна залишати при кімнатній температурі більше ніж на 2 години. Це може призвести до розмноження небезпечних мікробів.

Зберігайте їжу при правильній температурі

Оптимальна температура для зберігання готової їжі в холодильнику - не вище 5°C. У морозильній камері температура повинна бути близько -18°C. Ці температури ідеальні для зберігання продуктів.

Використовуйте правильні контейнери

Зберігайте готову їжу в контейнерах зі скла або пластику з щільними кришками. Не використовуйте для зберігання каструлі та сковорідки - так страви будуть краще зберігатись. Напишіть на контейнері дату та час, коли ви поклали туди їжу. Це допоможе вам не пропустити термін придатності.

Не допускайте "шкідливого сусідства"

Не зберігайте разом сирі та готові продукти, які можуть “обмінюватись” бактеріями. М'ясо та риба псуються швидше, якщо їх зберігати поруч з молочними продуктами. Овочі та фрукти також можуть прискорити псування інших продуктів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете зберегти готову їжу свіжою та безпечною для вживання протягом тривалого часу. Також ми розповідали, які продукти краще не зберігати в холодильнику.