Замість букета: навіщо ставити банани в склянку з водою

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

свіжий банан на тлі обличчя
freepik / Так банани будуть зберігатися довше

Хитрий лайфхак, що продовжить термін зберігання

Ми розповідали, як правильно їсти ківі . Тепер ділимось цікавим лайфхаком, який допоможе краще зберігати банани.

При кімнатній температурі банани швидко псуються, стають коричневими та м'якими. Та кілька способів, які допоможуть зберегти банани свіжими довше. Разом з Pixelinform розповідаємо про них. Знадобиться лише звичайнісінька вода або поліетиленова плівка.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Секрет склянки з водою

Відокремте банани один від одного. Поставте кожен банан у склянку з водою так, щоб у рідині опинилась лише "ніжка" плода. Завдяки цьому простому трюку хімічне дозрівання уповільнюється, банани не темніють і не м'якнуть протягом декількох днів.

Обмотування харчовою плівкою

Зберіть банани у зв'язку. Обмотайте корінець бананів харчовою плівкою або скотчем. Цей метод також стримує виділення етилену, що уповільнює дозрівання.

Етилен - це газ, який виділяють банани під час дозрівання, особливо активно він виділяється в районі ніжки. Цей газ прискорює псування фруктів.

Не зберігайте банани в холодильнику, адже це може призвести до потемніння м'якоті. Оберіть для них прохолодне, темне місце. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завдяки цим простим хитрощам ви зможете зберегти банани свіжими та смачними протягом тривалого часу. Також ми розповідали, як врятувати пересолену їжу .