Мало хто знає: що насправді означають позначки на яйцях в супермаркеті

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

яйця зі смішними обличчями
ZN.ua / Як відрізнити маркування

Ці позначки мають конкретні значення

Ми розповідали, що можна додати у каву , щоб вона стала в рази ароматнішою. Тепер розкриваємо, що означають цифри, якими маркують курячі яйця. 

Є низка позначок на шкаралупі, тому непідготовленому покупцю в них може бути складно розібратися. Разом із Pixelinform розповідаємо, як розшифрувати маркування курячих яєць.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що означають різні позначки на шкаралупі

Одна з найпопулярніших категорій курячих яєць – це С1. Що ж означає це маркування і які ще бувають категорії яєць, розповідаємо детально. Маркування яєць складається з двох символів. Перший символ (літери С та Д) характеризує термін зберігання яєць:

  • Столові (С) яйця зберігаються до 25 діб.

  • Дієтичні (Д) – максимум 7 діб.

Другий символ - це цифри 1, 2, 3, літери В та О. Він характеризує вагу яйця:

  • Перша категорія - до 65 грамів.

  • Друга категорія - 45-54,8 грамів.

  • Третя категорія: 35-45 грамів.

  • Вища (В) - від 75 грамів.

  • Добірне (О) - 65-75 грамів.

Отже, маркування С1 означає, що це столові яйця першої категорії, які важать від 55 до 64,9 грамів. Вони можуть зберігатися до 25 діб.

При виборі яєць важливо звертати увагу на маркування, а також на зовнішній вигляд шкаралупи. Поверхня повинна бути чистою, цілою, без тріщин і пошкоджень. Свіжі яйця мають матовий блиск. Зберігати продукт слід в холодильнику в спеціальному контейнері.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ж ви плануєте фарбувати яйця на Великдень натуральними барвниками, варто зберігати цибулеве лушпиння. Ми розповідали, що ще із нього можна зробити .