Як обрати яйця до Великодня: що варто знати перед покупкою

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

фарбовані яйця
uainfo.org / Щоб обрати ідеальні яйця

Як купити якісні яйця

Ми розповідали, що означає маркування на яйцях в супермаркеті. Тепер же поговоримо детальніше про те, як вибрати та зберегти яйця на Великдень.

Здавалось би, що придбати яйця нескладно. Однак багато хто хоче купити їх завчасно, щоб потім не бігати по магазинах. Разом зі smachno.ua розповідаємо, на що варто звернути увагу при виборі яєць.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як обирати яйця у магазині

Вибирайте яйця у фірмовій упаковці перевіреного бренду зі штампом заводу. Переконайтеся, що на упаковці є дата виготовлення.

Якщо ви купуєте яйця на ринку, попросіть у продавця висновок лабораторного аналізу. Перевіряйте яйця на наявність мікротріщин, просвічуючи їх на світлі.

Зверніть увагу на маркування:

  • Д - дієтичне яйце (найсвіжіше, до 7 днів)

  • С - столове яйце (до 25 днів)

  • Віддавайте перевагу матовим яйцям. Блискуча шкаралупа може свідчити про несвіжість. Також свіжі яйця не мають запаху.

Як зберігати яйця

Зберігайте яйця в холодильнику, на полиці біля морозильника. Не зберігайте яйця у дверцятах холодильника.

Використовуйте закритий лоток для зберігання. Якщо яйця не поміщаються в холодильнику, можна зберігати їх в прохолодному місці. Для цього натріть яйця олією. Пересипте їх сіллю, піском або соломою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не мийте яйця перед зберіганням, адже це може пошкодити захисну плівку на шкаралупі. Також, якщо оберете натуральні барвники для фарбування, збережіть чимбільше цибулевого лушпиння. Ми розповідали, як ще його можна використати .