Ідеальний гарнір на Великдень і не тільки: хитра “двічі запечена картопля” (РЕЦЕПТ)

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

картопля на гарнір
Скриншот з відео / Картопелька виходить дуже апетитною

Гарнір виходить просто розкішним

Ми розповідали, як приготувати особливо апетитний картопляний салат . Тепер ділимось рецептом дуже смачного гарніру, який можна поставити на будь-який святковий стіл, у тому числі й великодній. 

Як приготувати двічі запечену картоплю, розповіли на порталі Mashed . Там поділились простим рецептом з покроковими інструкціями.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • Картопля - 4 шт.

  • Вершкове масло - 1/4 склянки

  • Молоко - 1/4 склянки

  • Сир чеддер тертий - 1,5 склянки

  • Сметана - 1/4 склянки

  • Цибуля, подрібнена - 1/2 склянки

  • Сіль та перець 

Спосіб приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 200°C. Ретельно промиваємо картоплю.

  2. Змащуємо кожну картоплину вершковим маслом. Проколюємо виделкою кілька разів. Запікаємо в мікрохвильовці протягом 10 хвилин.

  3. Розрізаємо картоплю навпіл уздовж. Даємо трохи охолонути.

  4. Виймаємо м'якоть з кожної половинки картоплі, залишаючи ¼ дюйма м'якоті біля шкірки. Змішуємо м'якоть картоплі з молоком, сиром чеддером, сметаною, 2 столовими ложками цибулі, ½ чайної ложки солі та ¼ чайної ложки перцю.

  5. Збиваємо все разом електричним міксером на низькій швидкості до однорідної маси. Наповнюємо половинки картоплі начинкою.

  6. Випікаємо в духовці протягом 10 хвилин. Перемикаємо духовку на режим "гриль" і готуємо ще 2 хвилини до золотистого кольору. Посипаємо картоплю рештою цибулі та перцем.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Спробуйте приготувати цей гарнір – він стане улюбленим у вашій родині. А якщо додати в начинку тонко нарізане м’ясо, то страва стає основною. Також ми ділились рецептом картоплі по-герцогськи .