Лайфхаки, про які ви не знали: як почистити часник без ножа

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

чистити часник
wz.lviv.ua / Шкірка буде чиститись легко

Зубчики будуть самі вилітати зі шкаралупи

Ми розповідали, для чого варто зберігати цибулеве лушпиння . Чищення часнику може бути нудним заняттям, особливо якщо вам потрібно начистити чимало часнику.

Зазичай, коли потрібно очистити кілька зубців, ми беремо ніж та чистимо. Однак це може зайняти деяку кількість часу. “Хочу” розповідає про найкращі способи очистити часник без ножа.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Стиснення пальцями

Цей метод простий і не потребує жодних інструментів. Візьміть зубчик часнику і стисніть його пальцями. Шкірка трісне, і ви легко зможете її зняти. Цей метод погано підходить для маленьких зубчиків часнику.

Розбити часник

Цей метод схожий на попередній, але використовує трохи більше сили. Покладіть зубчик часнику на плоску поверхню і натисніть на нього плоскою стороною леза ножа. Шкірка трісне, і ви легко зможете її зняти. З мінусів методу - зубчики часнику пошкоджуються, тож він не підходить, якщо для рецепту вони потрібні вам цілими.

Мікрохвильова піч

Цей метод швидкий і зручний, але може трохи змінити смак часнику. Однак він ідеально працює, якщо очищених зубців потрібно багато. Покладіть зубчики часнику в миску і поставте в мікрохвильову піч на 15-20 секунд. Шкірка стане м'якою, і ви легко зможете її зняти. Не перегрівайте часник, інакше він може згоріти. Будьте обережні при роботі з гарячим часником.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вибирайте метод, який найкраще відповідає вашим потребам. Також ми розповідали, що насправді означають позначки на яйцях в супермаркеті.