Що потрібно знати, перш ніж фарбувати яйця: великодні поради, про які багато хто забуває

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

яйця в руках Великдень
ranok.ictv.ua / Важливі поради перед фарбуванням

Варто пам’ятати, перш ніж братись до яєць

Ми розповідали, що насправді означають позначки на яйцях в супермаркеті. Тепер ділимось порадами, які допоможуть вам безпечно та якісно пофарбувати їх перед Великоднем.

Це прості секрети, однак про них багато хто забуває. Про найважливіші тонкощі нагадуємо разом з порталом smachno.ua .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вибирайте свіжі та маленькі яйця

Для крашанок беріть тільки свіжі яйця. У полежалих яєць оболонка відстала більше, тому збільшуються шанси, що вони тріснуть під час фарбування. Також міцнішими будуть маленькі яйця.  Найкращий вік яєць для фарбування – від 6 до 15 днів.

Замочіть яйця

Щоб яйця добре чистилися після фарбування, опустіть їх в холодну воду двічі. Вперше це потрібно зробити після варіння. А вдруге - перед фарбуванням.

Фарбуйте коричневі яйця в темні кольори

Якщо у вас багато коричневих яєць, просто пофарбуйте їх в темні кольори. На якість яєць їх колір ніяк не впливає. А от світлі ненасичені барвники можуть не перекрити природний колір шкаралупи.

Використовуйте перепелині яйця

Для крашанок можна взяти й перепелині яйця: Їх потрібно варити всього 3 хвилини. Від них неможливо заразитися сальмонельозом. Через різницю в температурі перепелів і курей, на перепелиних яйцях збудники сальмонельозу не живуть.

Мийте руки після контакту з яйцями

Після того, як ви брали в руки свіжі яйця, обов'язково мийте руки з милом. Це допоможе уникнути попадання сальмонели на інші продукти або в ваш організм.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З цими порадами ваші крашанки будуть красивими, міцними та безпечними. До слова, одним із найпопулярніших природних барвників є цибулиння. Ми розповідали, як ще його можна використати на кухні.