Всього кілька хвилин - і будете знати правду: як перевірити вершкове масло з вашого холодильника

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як правильно обирати макарони . Тепер ділимось порадами щодо того, як перевірити на натуральність такий продукт, як вершкове масло.

Підроблене масло - не рідкість на полицях наших магазинів. Такі продукти рідко містять вершки. На “Главред” розповіли про простий експеримент, який допоможе в домашніх умовах перевірити справжність вершкового масла.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цей експеримент вимагає мінімуму часу і зусиль. Ба більше - до нього можна залучити навіть малечу.

Для проведення цього хімічного експерименту вам потрібна гаряча вода (але не окріп), а також зовсім невеликий шматочок вершкового масла. Щоб перевірити масло, покладіть маленький шматочок в гарячу воду і спостерігайте за ним.

Те, як воно поводиться, вкаже на його справжність. На поверхні води повинні з’явитись масні плями - схожі на жирок, який утворюється на поверхні води при приготуванні курячого бульйону.

Спробуйте взяти ніж або виделку та перемішати шматочок. Якщо ви помітили, що частини, які не утворюють специфічного нальоту на поверхні води, будуть розтягуватися за ножем, як пластилін або віск - таке масло, швидше за все, не є натуральним.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дбайте про те, щоб на вашому столі були лише якісні продукти. Ми розповідали, як обрати гарний чай .