Мало хто знає: лайфхак, який зробить ваш борщ неймовірним

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як обрати якісне сало для засолювання. Тепер ділимось порадами щодо приготування смачного червоного борщу.

Кожен кулінар у кожній сім’ї має свій персональний рецепт цієї страви. Однак є знання, які залишаються універсальними. Більше того, не слідувати їм - це помилка, яка суттєво погіршує смак страви. Переважно це стосується того, в якому порядку слід закладати інгредієнти в борщ.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Смак майбутнього борщу безпосередньо залежить від правильної послідовності закладання у нього продуктів. Річ у тім, що інгредієнти мають різний час приготування. Важливим елементом смачного борщу є м'ясний бульйон. Чим довше він вариться, тим краще, тому борщ починається з нього. Якщо кладете у борщ квасолю - кладіть її разом із м’ясом.

Коли бульйон готовий, можна додавати овочі. Перш за все, картоплю. Поки вариться картопля, традиційно є час приготувати овочеву засмажку. Як тільки морква з цибулею готові - додаємо їх. Також додаємо засмажку з буряка.

За кілька хвилин до готовності картоплі у борщ кладуть капусту. Точний час її приготування залежить від того, наскільки овоч молодий. Молодій капусті достатньо 3 хвилин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Останньою у каструлю відправляється свіжа зелень. Її кладуть буквально за кілька секунд то того, як вимкнути вогонь. Також ми ділились порадами з приготування смачної піци.