Маленька помилка робить шарлотку “мокрою”: один дешевий інгредієнт допоможе врятувати випічку

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми ділились рецептом чудових святкових коржиків на Різдво та Миколая. Тепер розповідаємо, як приготувати ідеальну шарлотку.

Досконалою можна вважати шарлотку, яка вийшла пишною і не стала “мокрою”. Але часто цей десерт виходить надто вологим і не має жодного натяку на пишність. Та є спосіб помітно підвищити шанси на приготування м’якого та ніжного пирога. Про цю хитрість розповідаємо разом із Pixelinform .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чим посипати форму для випічки

Досвідчені кулінари знають, чим посипати форму, щоб випічка точно вийшла пишною. На допомогу прийде звичайнісінький крохмаль, що є на кожній кухні.

Але перед тим, як насипати його, потрібна ще деяка підготовка, а саме - змастити дно форми олією. Підійде як рослинна олія, так і вершкове масло. Як тільки жирний компонент опинився на дні форми, можна обсипати його крохмалем.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Після цього можна одразу викладати яблука та виливати тісто. Крохмаль на дні вбере зайву вологу, і шарлотка точно не вийде “мокрою”. А жирна складова не дасть тісту прилипнути. Також ми розповідали, коли насправді слід солити картоплю , щоб вона набула неймовірної скоринки.