Ви будете вражені тим, як це просто і без брудних каструль: найзручніший спосіб варіння буряка

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як пришвидшити традиційне варіння буряка. Тепер ділимось хитрим трюком, який дозволить зробити це ще швидше, простіше та чистіше.

Зазвичай буряк довго готується, залишає запах на кухні і забруднює каструлю. На Pixelinform розповіли про простий спосіб, який допоможе уникнути цих неприємностей. Окрім буряка та каструлі з водою, знадобиться ще поліетиленовий пакет.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як зварити буряк в пакеті

Перш за все, ретельно вимиваємо буряки під проточною водою, видаляючи бруд і пісок. Нарізаємо на шматочки середнього розміру. Вони не повинні бути надто маленькими, інакше можуть розваритися та втратити свій смак.

Буряк викладаємо у пакет для запікання та зав’язуємо його. Переконуємось, що в пакеті є невелика кількість повітря - так він не лусне під час варіння. Пакет з буряком опускаємо у каструлю з окропом і варимо на середньому вогні близько 40-50 хвилин.

Час варіння залежить від розміру шматочків буряків, а також від того, наскільки готовим вам потрібен овоч. Після цього виймаємо пакет із буряком із каструлі та обережно відкриваємо його. На цьому етапі варто бути обережним, щоб не обпектися парою та гарячою водою. Викладаємо буряк на тарілку і даємо йому трохи охолонути.

Переваги варіння буряків у пакеті:

  • Буряк зберігає свій колір, смак та поживні речовини. Це відбувається завдяки тому, що він не контактує з водою та повітрям.

  • Буряк не забруднює каструлю і не залишає запаху на кухні. Всі соки залишаються в пакеті.

  • Буряк готується швидше. Парова баня у пакеті прискорює процес варіння.

  • Буряк легко очищається від шкірки. Після варіння вона відокремлюється сама.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Варіння буряка в пакеті – це ідеальний спосіб приготування буряків для салатів, закусок та інших страв. Також ми розповідали про хитрий спосіб, який допоможе зварити овочі на вінегрет за чотири хвилини .